Diari Més

Pare i fill patrullant junts per Sant Magí: un somni complert

En Javi fa més de 25 anys que forma part dels Mossos d’Esquadra i els seus dos fills bessons, en Ricard i l’Abel, han entrat enguany al cos; en Ricard va fer tasques de vigilància junt amb el seu pare en un dia molt assenyalat a la seva ciutat

Imatge d'en Javi i en Ricard, pare i fill, patrullant junts per Sant Magí.

Pare i fill patrullant junts per Sant Magí: un somni complertMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Una nit màgica, emocionant i emotiva». Així defineixen els tarragonins Javi i Ricard, tots dos agents dels Mossos d’Esquadra, la passada matinada de Sant Magí. Aquell dia es complia un somni: pare i fill patrullaven junts pels carrers de Tarragona en un dia tan important per la seva ciutat. Tot i que els separen més de 25 anys d’experiència al cos, tots dos treballen per la mateixa passió: vetllar per la seguretat ciutadana. Una passió que també comparteix el germà bessó d’en Ricard, l’Abel, qui també és un recentment incorporat als Mossos d’Esquadra.

En Javi, de 53 anys, és un agent veterà. Va entrar al cos policial l’any 1993 –forma part de la 7a promoció-. Els seus fills bessons de 20 anys, en Ricard i l’Abel, sempre han admirat la seva feina i, l’any passat, van decidir seguir els seus passos: es van presentar a les oposicions per entrar a formar part del cos de la policia catalana. La seva felicitat va ser màxima en veure que tots dos junts anaven superant les proves fins a entrar a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), on s’han preparat durant el curs per aconseguir el moment més esperat: la tirada de gorra que simbolitza l’entrada al cos policial.

Els dos germans es troben, des de finals de juny, realitzant el període de pràctiques. En Ricard està destinat a Salou durant el període estival, mentre que a l’Abel li ha tocat fer les tasques d’agent durant aquests tres mesos a Sitges. En un principi, cap dels dos bessons tenia previst coincidir amb el seu progenitor, però la festa de Sant Magí va fer que es donés aquesta situació tan especial.

«Mai hauria imaginat treballar amb el meu pare, va ser molt especial»

Els Mossos d’Esquadra van demanar reforços aquest agost per la Nit de Sant Magí, del 18 al 19 del mateix mes, ja que hi ha molts actes nocturns a Tarragona amb motiu de les festes. La sorpresa va ser quan en Ricard va rebre la notícia que aquell dia canviaria els carrers de Salou pels de la seva ciutat i, a més, no ho faria acompanyat d’un agent qualsevol: formaria binomi amb el seu pare, que treballa a la ciutat.

«Mai hauria imaginat treballar amb el meu pare, va ser molt especial», afirma el tarragoní. Aquella nit la feina es barrejava amb moltes emocions, ja que en patrullar a la seva pròpia ciutat es van trobar amics i molta gent coneguda que es mostraven curiosos en observar la situació. Tal com expliquen tots dos, allò va significar «complir un somni». La sensació va ser «molt emotiva» en una nit que, policialment, va ser força tranquil·la. La majoria d’actuacions van ser per identificacions, mediacions o facilitació d’indicacions a turistes, tot i que la jornada va acabar amb un detingut per una baralla.

Més sentit de protecció

Una de les grans premisses dels Mossos d’Esquadra és que la parella d’agents que treballa conjuntament s’ha de protegir mútuament. Aquest sentiment es va multiplicar en el cas d’en Javi i en Ricard, ja que el seu company no era un agent qualsevol. En aquest sentit agraeixen, en part, que la situació es doni de forma excepcional, ja que aquesta agudització de la protecció també podria ser contraproduent per a ells.

Tots dos bessons afirmen que la relació, en certa manera, ha canviat amb el seu pare, ja que abans no els explicava gaires coses de la feina i ara, en convertir-se en dos agents més del cos, s’ha obert més a ells. Per la seva banda, l’alegria més gran d’en Javi i la seva dona és que els seus dos fills hagin pogut entrar junts al cos policial, ja que, si només hi hagués entrat un d’ells, hauria estat una alegria a mitges. Després de l’estiu, en Ricard i l’Abel rebran un nou destí on treballar els nou mesos vinents de pràctiques. Desconeixen quin serà aquest nou indret, però tots tres tenen clar quina seria la seva major il·lusió: treballar algun dia tots tres junts.

tracking