Diari Més

Política municipal

Junts x Tarragona demanarà revisar l'ús de gots de vidre al plenari tot i estar-hi d'acord

El ple municipal del passat divendres va estrenar aquesta modalitat per aportar aigua als regidors

Els regidors Nadal i Guzmán, de JxT, en el ple del divendres amb un got de vidre al seu abast.

Junts x Tarragona demanarà revisar l'ús de gots de vidre al plenari tot i estar-hi d'acordCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple municipal celebrat el divendres de la setmana passada pel consistori de Tarragona va introduir una novetat relacionada amb la cura del medi ambient que no va deixar de sorprendre. Els regidors van beure aigua de l’aixeta, servida en gots de vidre. Aquesta va ser una proposta del grup Junts per Tarragona, amb la finalitat de donar un bon exemple. El seu portaveu, Dídac Nadal, va manifestar ahir diumenge a aquesta redacció que «uns quinze dies abans del ple vam sol·licitar a l’Alcaldia canviar les botelles de plàstic per gots de vidre, després que en un plenari anterior es va aprovar una moció per declarar l’alerta climàtica, per la qual cosa vam pensar que s’havia de posar ordre». L’equip de govern «va atendre la nostra petició, per la qual cosa estem satisfets», va remarcar.

Nadal va valorar de manera positiva l’experiència, però va apuntar que «la imatge dels ordenances servint l’aigua no ens va acabar de convèncer i, a més, els gots poden caure a terra». Com a alternativa, el portaveu de JxT proposa buscar «un sistema definitiu, que podria passar pel fet que cada regidor tingués la seva pròpia botella d’aigua de vidre i que aquesta es pogués utilitzar moltes vegades».

Nadal va assegurar que el canvi no és cap resposta «a una batalla oberta contra l’ús del plàstic, però sí que ho és a una necessitat de demostrar que volem reciclar i ser més sostenibles». En aquest àmbit, «l’Ajuntament és una administració que pot donar exemple», va dir.

El regidor nacionalista va recordar que Tarragona ja ha fet passos endavant en aquesta matèria, com és l’ús de gots de plàstic reutilitzables en les festes de Sant Magí i Santa Tecla. Nadal va comentar que, després de la diada castellera de Sant Fèlix, celebrada a Vilafranca del Penedès, «la plaça estava neta una hora més tard, però aquesta estava plena de gots de plàstic abans que passessin els serveis de neteja». En aquest context, Nadal va apuntar que «seria bo que l’Ajuntament de Tarragona implementés mesures com les que afecten les festes en altres activitats que organitza».

Com va publicar Nadal a les xarxes socials, «nosaltres som els primers que hem de donar exemple en la cursa per reduir la quantitat de residus que generem», en clara referència als polítics i, en particular, als que formen part del consistori tarragoní i que divendres van beure aigua de l’aixeta en els seus corresponents gots de vidre.

tracking