Diari Més

Entitats

El Barri del Port finalitza les festes amb l'esperança que millori ben aviat

L’associació de veïns mantindrà una reunió amb el govern municipal després de Santa Tecla per analitzar les prioritats de la zona

La Bruixa del Port, ahir al matí, va presidir els darrers actes de les festes del barri.

El Barri del Port finalitza les festes amb l'esperança que millori ben aviatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns del Port va donar per tancades les festes del barri, ahir al migdia, amb la participació de la Bruixa del Port i una festa de l’escuma. Va ser la trentena edició i va comptar, com a pregoner, amb l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, a l’acte del qual va assistir regidors de diferents partits polítics amb representació a l’Ajuntament. La situació urbanística i la inseguretat van ser alguns dels camps de batalla de la campana electoral del passat més de maig.

La presidenta de l’associació de veïns, Carme Puig, es va mostrar «molt satisfeta» de com van anar les festes del barri, i va dir que ara toca «seguir reivindicant les demandes» que té plantejades de fa temps. «Les festes han estat positives i hem comptat amb la presència de l’alcalde Ricomà i de molts regidors del nostre Ajuntament, va dir Puig, qui va anunciar que «després de Santa Tecla ens reunirem amb el govern municipal per planificar possibles accions de millora».

Puig va afirmar que, en la trobada de finals del mes de setembre, l’equip de govern «ens traslladarà les idees que tenen, aquelles que volen fer i les que es podran dur a terme». Puig va manifestar que el canvi de govern s’ha notat al barri, «ja que s’han netejat els solars abandonats», un fet que ha agradat a la junta directiva de l’associació de veïns, que mesos enrera va portar les protestes fins al mateix plenari municipal de Tarragona.

Màxima prioritat

Puig va dir que la màxima prioritat és posar solució a la problemàtica que viu el barri, relacionada amb la xarxa de clavegueram i les inundacions que pateix, «sobretot en zones com el carrer Smith». Aquesta situació pot ser especialment remarcable la pròxima tardor. L’any passat, a causa dels forts aiguats que van caure sobre Tarragona, el barri va patir diverses inundacions. També preocupa el nombre «d’habitatges ocupats» i aspectes relacionats amb la inseguretat.

«De moment, l’Ajuntament està per la labor, com ha demostrat amb la neteja de solars, i ara s’ha de buscar una solució als problemes que generen les pluges», va dir la presidenta de l’associació.

Segons va comentar Puig poc abans de l’inici de la festa de l’escuma al carrer Sant Miquel, darrera activitat de totes les programades per al cap de setmana, «les reivindicacions que ha fet el barri sembla que han fet efecte i han aconseguit que els polítics no s’hagin obligat del nostre barri, cosa que ens satisfà, ja que és un camí per posar solució a les diferents problemàtiques».

En aquest context, l’alcalde Ricomà va dir en el pregó que «el barri del Port està molt implicat en el renaixement que viurà la ciutat». L’alcalde va afegir que «tenim el compromís de començar a fer coses i estem treballant perquè quan plogui no s’anegui el barri i això ja s’està notant». Ricomà va comentar que «he vist cartells dient «Volem un barri digne» i penso que us el mereixeu i ho aconseguirem». Les paraules de l’alcalde republicà de Tarragona van ser acollides amb l’aplaudiment dels assistents al pregó. Les festes que van finalitzar ahir també van servir per cohesionar una mica més el barri i intercamviar opinions entre les persones que hi resideixen.

tracking