Diari Més

Patrimoni

Denunciat un jove per fer pintades a l'aqüeducte romà de Tarragona

Les pintades van aparéixer a finals de l'any passat i la Guàrdia Urbana hauria aconseguit identificar-ne l'autor

En total es poden veure tres pintades a la superfície del pont del Diable.

Apareixen pintades a la pedra de l'aqüeducte de les FerreresGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Medi Ambient i patrimoni ha denunciat un jove identificat per la Guàrdia Urbana com a presumpte autor d'unes pintades a l'aqüeducte romà de Tarragona.

Segons ha confirmat el ministeri públic, el fiscal demana al jutge que citi a declarar com a testimonis el cap de la Guàrdia Urbana - també historiador - que va identificar el presumpte autor d'aquestes pintades contra l'independentisme i el cap de manteniment tècnic de la regidoria de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona.

Les pintades al monument, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, van aparèixer l'últim cap de setmana del 2018 i la fiscalia de Medi Ambient va obrir una investigació d'ofici.

També hi havia altres pintades amb la signatura de l'autor, que ha resultat ser un jove de 17 anys, segons informa 'Diari de Tarragona', encara que en altres no s'ha pogut deduir la seva autoria.

El fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte de danys al patrimoni històric i que menyscaben la dignitat cultural del monument.

MÉS INFORMACIÓ

Proposen pagar entrada per veure el Pont del Diable per evitar més vandalisme

tracking