Diari Més

Reivindicacions

L'AVV de Bonavista reclama més presència policial al mercadet

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona demana a l’empresa municipal Espimsa que «desencalli el pla de millores, aprovat fa uns mesos»

Una de les prop de mil parades que s'instal·len al mercadet de Bonavista els diumenges.

L'AVV de Bonavista reclama més presència policial al mercadetCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) i l’Associació de Veïns de Bonavista volen que l’empresa municipal Espimsa «desencalli el pla de millores del, ja aprovat des de fa mesos pel consell d’administració però pendent encara de passar pel ple de l’Ajuntament», així com «més presència policial», va manifestar ahir el president de la CET, Ángel Juárez. El màxim responsable de la Coordinadora va recordar que «el mercat que se celebra cada diumenge en aquest barri de Tarragona té 948 parades i és el segon més gran d’Europa, però a l’Associació de Veïns de Bonavista, que és membre de la CET li preocupa les deficiències que té detectades». En aquest context, la presidenta de l’entitat veïnal, Loli Gutiérrez, va afirmar que l’espai que ocupa s’està «degradant», per la qual cosa considera que «cal posar ordre abans no sigui massa tard». A més, Gutiérrez va apuntar que «molts negocis ho passen malament».

Gutiérrez va recordar que, en una recent reunió que va mantenir amb els responsables d’Espimsa, els va fer entrega d’un decàleg de «temes a solucionar», que van des de «la instal·lació de lavabos a la millora de la il·luminació i la seguretat». «És necessari que es posi fil a l’agulla per aturar la degradació del mercat, perquè cada dia veiem com empitjora», va dir Gutiérrez.

Les dues parts van acordar tornar a trobar-se d’aquí a tres mesos «per avaluar de nou la situació» que envolta aquest mercadet que, els diumenges, rep milers de clients i, fins i tot, grups de turistes en els mesos d’estiu.

Segons va apuntar Juárez, «als veïns els preocupa especialment que el nombre de vigilants han passat de dotze a sis i demanen més presència policial».

Pendents del pla d’emergències

Una de les reivindicacions veïnals que segueixen pendents és l’aplicació d’un pla d’emergències i d’evacuació, tenint en compte que «els dies de mercat hi ha concentració d’un elevat nombre de persones en un espai situat molt pròxim al polígon petroquímic sud», va apuntar el president de la CET. Segons va recordar, «Espimsa ja havia aprovat un pla de millora dels mercats, en què destinava més de 670.000 euros a Bonavista i, a més, s’havia anunciat un pla director específic per a aquest mercat». No obstant això, aquest pla «continua dormint en un calaix», va lamentar Juárez.

Per altra banda, el president de la Coordinadora reclama que «la gran esplanada de Bonavista s’arregli de manera que quedi un bon equipament públic pel barri, més enllà del mercat dels diumenges». D’aquesta manera, «es podrien celebrar actes a l’aire lliure, com ara fires i trobades i, també, podria ajudar a descentralitzar els grans esdeveniments que es fan a la ciutat de Tarragona». Juárez va anunciar que «la CET fa costat en tot a les demandes de Bonavista, més com a membres de ple dret de la Coordinadora».

El mes d’octubre de l’any passat la Federació de Veïns de Tarragona (FAVT) va fer una recollida de signatures al mercadet de Bonavista per reclamar més seguretat, no només en aquest barri de Ponent sinó en el conjunt de la ciutat. En poc més de tres hores va recollir més de 400 signatures.

tracking