Diari Més

Política

Fortuny defensa que el cap de Cultura de Tarragona l'elegeixi un comitè tècnic

El regidor de Serveis Econòmics i Personal assegura que en l’elecció del nou coordinador «no hi haurà nepotisme»

Pla mitjà del conseller de Serveis Econòmics, Serveis Centrals i Personal de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, en roda de premsa el 29 d'agost del 2019

Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, regidorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament no es desvia del seu objectiu i avui intentarà que el ple aprovi la proposta perquè el cap de Cultura, el càrrec més important de l’àrea –després del mateix regidor (l’alcalde, Pau Ricomà)– no necessiti títol universitari. Després de les crítiques de tota l’oposició, excepte Junts per Tarragona, que ahir encara no s’havia pronunciat sobre la modificació de plantilla, el regidor de Serveis Econòmics i Personal, Jordi Fortuny va defensar la nova figura del «coordinador» de Cultura.

«No serà escollit per l’alcalde ni per cap polític», explicava ahir Fortuny des de la plaça de la Font responent les paraules dels partits que acusen el govern municipal de crear el càrrec a mida de la persona que, segons l’oposició, ja està triada. Aquesta nova figura de coordinador seria escollida per un comitè tècnic format per professionals de Recursos Humans del consistori. En el procés també podrien participar tècnics d’altres ajuntaments per evitar, segons el regidor, «qualsevol cas de nepotisme o de situació violenta».

D’entre els punts que avui es votaran al saló de plens, la modificació de l’alt càrrec de Cultura és el que ha aixecat més controvèrsia. Al rebuig de PP, PSC i Ciutadans, s’hi ha sumat també el de la CUP que qualifica de «despropòsit» la proposta del govern de coalició d’Esquerra i En Comú Podem. La portaveu dels cupaires, Laia Estrada, assegurava el dimecres que propostes com aquesta «no ajuden» a l’entesa per tal d’abordar una possible entrada al govern per part dels anticapitalistes, que opten a ocupar alguna de les regidories.

Previsiblement, la proposta serà rebutjada avui amb 13 vots negatius i 9 a favor a l’espera de conèixer la posició de Junts. Si finalment els partits tomben la proposta, Fortuny avisava ahir que ho tornaran a intentar «perquè potser no ens hem explicat bé».

Fortuny va subratllar ahir que la cultura és una «prioritat» i «un eix de govern» per l’Ajuntament, i ho demostra, diu, el fet que el mateix alcalde en sigui el regidor. Més enllà de tenir un títol universitari, Fortuny insistia ahir que l’important és la «transparència» del procés d’elecció. «La qüestió és definir el lloc de treball i la necessitat que hi ha és d’una persona que, seguint les directrius de l’alcalde, coordini, no dirigeixi», explicava. Fortuny argumenta que, l’alt càrrec de Cultura «no ha d’elaborar discursos ni teories del que és la cultura» i que s’ha de fer càrrec de tasques com vigilar el pressupost i de suport a la resta de responsables.

El plenari d’aquest matí també votarà els preus públics del Patronat d’Esports que no varien respecte a l’any passat. Aquest nou curs, però, s’incorporen noves activitats. Els grups també votaran diferents modificacions de crèdit com els 156.000 euros per netejar la zona verda de l’Anella Mediterrània, una partida que no estava consignada per l’anterior govern, segons Fortuny.

tracking