Diari Més

Cultura

Un comitè tècnic escollirà el nou coordinador de Cultura

Fortuny defensa la nova figura perquè l'estructura actual de l'àrea «no ha funcionat»

El regidor Jordi Fortuny, durant la roda de premsa

Un comitè tècnic escollirà el nou coordinador de CulturaGuillem Andrés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un comitè tècnic format per tècnics de Recursos Humans de l'Ajuntamentescolliranel nou coordinador de Cultura, una nova figura que substitueix la de direcció. El regidor de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, ha subratllat aquest matí que aquest nou càrrec no serà escollit ni per l'alcalde ni per cap polític. L'anunci de Fortuny arriba després de la crítica de tota l'oposició, excepte Junts per Tarragona que encara no s'ha pronunciat, per l'eliminació del requisit de tenir títol universitari per accedir a aquest lloc de treball.

«El que necessita l'àrea de Cultura és la figura d'un coordinador que faci de corretja de transmissió entre l'alcalde i els responsables dels projectes», ha justificat el regidor republicà. El sou de 60.000 euros anuals que fins ara cobrava el càrrec de direcció es troba «en procés d'avaluació». L'aspirant a coordinar el departament de Cultura i Festeshauràde presentarun projecte. En el comitè podrien participar tècnics d'altres ajuntaments per prevenir «qualsevol cas de nepotisme», segons ha anunciat Fortuny.

Malgrat els plans del consistori, el més probable és que la mesura no prosperi en el ple dedemà, ja queels vots de PSC, PP, Ciutadans i la CUP (13 en total), quehanassegurata aquesta redacció que votaran en contra, farantombarla proposta. Si els partits rebutgen la proposta de l'Ajuntament, Fortuny ja ha avançat aquest dijous que «hi tornarem perquè potser no ens hem explicat bé».

Subvenció pel projecte del Banc d'Espanya

L'Ajuntament ja disposa de la subvenció del fonsFEDEReuropeu per arrencar el projecte RamblaScienceque ha deservirper reformar l'anticedificidel Banc d'Espanya. El consistori compta amb 1,9 milions i haurà d'invertir 2 milions més per completar el projecte. Encara no es coneixen els terminisdels processosde contractacions per redactar el projecte que podrien arrancar en elspropers mesos.

tracking