Diari Més

Stromboli Jazz Band viatja a Polònia

El grup tarragoní serà l’única representació de l’Estat que actuarà al ‘Polish Happy Jazz Fest’

Imatge promocional de la Stromboli Jazz Band.

Stromboli Jazz Band viatja a PolòniaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Stromboli Jazz Band, el grup de swing, dixie i jazz popular del Camp de Taragona, actuarà a la IV edició del Festival de Jazz de Polònia, el Polish Happy Jazz Fest, que se celebrarà el proper 31 d’agost a la ciutat de Gliwice, al sud-est del país.

El passat mes de març, l’organitzador del Festival, Adam Solski, es va posar en contacte amb la formació tarragonina per tal de poder oferir un concert dins d’aquest esdeveniment. Tal com explica el fundador i director de la banda, l’organització polonesa estava buscant formacions catalanes per incloure-les al seu cartell. D’entre les diverses opcions, va trobar que la Stromboli Jazz Band encaixaven molt bé amb el perfil del festival.

Més tard, al mes d’abril, Solski, que té una banda de jazz anomenada Enerjazzer, va poder parlar en persona amb Raül Cid, ja que va participar en l’última edició del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona. Durant la seva actuació van compartir escenari i va ser llavors quan van acabar de lligar els detalls per tal de poder actuar al Festival de Jazz de Polònia.

Stromboli Jazz Band, des de la seva presentació al 2012, compta amb un llarg recorregut tocant a diversos territoris del país i ha realitzat més de 400 actuacions participant en nombroses festes majors, festivals, inauguracions i actes de tota mena. Al llarg d’aquests anys, la banda, que ja ha publicat dos discs, ha actuat a reconeguts esdeveniments internacionals com el Festival de Jazz de Sant Sebastián en la seva 47a edició.

El grup té una especial il·lusió per tocar a Polònia i, tot i que aquesta serà la seva primera actuació a l’estranger, viatgen amb seguretat, «tenim un bagatge que ens ha donat prou experiència per afrontar un festival com aquest», explica Raül Cid.

L’actuació principal del grup serà a la mateixa ciutat en un concert de gran format a les 20.30 hores el dissabte 31 d’agost, aquell mateix dia també participaran en una Dixieland Parade, una cercavila amb tots els grups que participaran en el festival. A més a més, també faran una jam session on tocaran amb tots els músics del festival. Una ocasió amb la qual l’acompanyament lliure d’altres instrumentistes crea un concert molt ric.

Stromboli Jazz Band, que serà l’única representació de l’Estat espanyol al festival, té preparat un repertori com el que fa últimament als seus concerts, amb temes de swing, dixie, latin o bandes sonores entre d’altres, però adaptant-les a la seva instrumentació, fet que li dona el tret diferencial.

Tal com explica Raül Cid, els espectacles de la Stromboli Jazz Band, anomenada així pel volcà italià en referència a l’esperit del grup: «Un esclat d’energia i caliu», es diferencien d’altres bandes de jazz perquè fugen de plantejaments elitistes i especialitzats habituals en aquest món. Els seus espectacles tenen l’ànim de connectar amb el públic i transmetre energia, humor i complicitat. Aquest va ser un dels fets més rellevants que va fer decidir el festival polonès triar aquest grup, a banda de la seva versatilitat i flexibilitat.

Després d’aquesta actuació, Catalunya els espera amb més actuacions, es podran veure a la Festa Major de Lleida, al Gastro Wine & Music de Salou o a les festes de Santa Tecla entre d’altres.

tracking