Diari Més

La CET reclama que es desencalli el Pla de millores del mercat de Bonavista

La Coordinadora d'Entitats demana que el projecte, aprovat des de fa mesos, avanci

Una de les parades del mercat de Bonavista.

La CET reclama que es desencalli el Pla de millores del mercat de BonavistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) demana que es desencalli el Pla de millores del mercat de Bonavista, ja aprovat des de fa mesos pel consell d’administració d’Espimsa, però pendent encara de passar pel ple.

El mercat que se celebra cada diumenge en aquest barri de Tarragona té 948 parades i és el segon més gran d’Europa, però a l’Associació de Veïns de Bonavista –membre de la CET– li preocupa «la degradació que pateix, veiem també com molts negocis ho passen malament. Cal posar ordre abans no sigui massa tard», explica la seva presidenta, Loli Gutiérrez.

Gutiérrez ja es va entrevistar amb Espimsa i els va entregar un decàleg de temes a solucionar, que van des de la instal·lació de lavabos a millorar la il·luminació i la seguretat. Les dues parts han de tornar a trobar-se d’aquí a tres mesos per avaluar de nou la situació.

Als veïns els preocupa especialment que «els vigilants han passat de dotze a sis i cal més presència policial». A més, també reclamen un pla d’emergència i d’evacuació en un espai amb elevades concentracions de gent molt pròxim al polígon petroquímic sud.

Espimsa ja havia aprovat un pla de millora dels mercats en què destinava més de 670.000 euros a Bonavista i, a més, s’havia anunciat un Pla director específic per a aquest mercat.No obstant això, aquest pla «continua dormint en un calaix», lamenta el president de la CET, Ángel Juárez que també reclama que «la gran explanada de Bonavista s’arregli de manera que quedi un bon equipament públic pel barri més enllà del mercat dels diumenges». D'aquesta manera, apunta que«es podrien celebrar actes a l’aire lliure, com ara fires i trobades i ajudar a descentralitzar els grans esdeveniments de Tarragona».

tracking