Diari Més

Seguretat Ciutadana

L'AVV Catedral de Tarragona vol utilitzar un dron per lluitar contra els robatoris a la Part Alta

El president de l’entitat, Jordi Ferré, reconeix que «és il·legal, però també ho són els robatoris i el tràfic de drogues que hi ha al nostre barri»

Un dels incidents que Ferré ha viscut en primera persona.

L'AVV Catedral de Tarragona vol utilitzar un dron per lluitar contra els robatoris a la Part AltaAVV Catedral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Catedral ha provat un dron amb càmera de vídeo per «controlar les persones que fan robatoris i trafiquen amb drogues al nostre barri, a les quals els veïns coneixem i tenim identificades, perquè estem farts de la gran quantitat de delictes que hi ha als carrers de la Part Alta», va manifestar a aquesta redacció el president de l’entitat, Jordi Ferré, ahir al migdia, després de topar-se amb un incident que va requerir la presència d’agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.

La decisió de posar en marxa el sistema de dron serà un dels punts que el dirigent veïnal plantejarà en la reunió que celebrarà el dijous de la pròxima setmana a l’Ajuntament, «amb el regidor de Seguretat Ciutadana i els caps de la policia de la ciutat i de la Generalitat», va dir. «Espero que el nou ajuntament es prengui seriosament els problemes de seguretat les persones que residim a la Part Alta, les que visiten el barri i les que vénen a treballar», va apuntar.

Ferré va anunciar a aquesta redacció que «hem comprat un petit dron que es dirigeix mitjançant el telèfon mòbil i porta una càmera, i ja hem fet proves sense gravar persones». El president de l’associació de veïns va remarcar que «sabem que la seva utilització és il·legal, però també ho son els robatoris al carrer i el tràfic de drogues».

«Sabem qui són»

Des de fa temps, l’entitat veïnal denuncia públicament «la inseguretat que hi ha al barri, els constants robatoris a persones que caminen per la Part Alta, especialment turistes, i l’ocupació d’habitatges per gent que trafica amb droga». Ferré va assegurar que «tothom a la Part Alta coneix qui practica els robatoris i trafica amb estupefaents».

En els darrers mesos aquesta problemàtica «afecta, de manera molt especial, a les persones que transiten per carrers com Guitarra, Vidre, Mare de Déu del Carme, Claustre, Escrivanies Velles o Misser Nogués». En aquest darrer hi ha unes escales que enllacen amb el carrer Mediona, «que és el punt de trobada d’aquesta gent que es dedica afer els robatoris», va explicar Ferré. «Es tracta d’individus que sumen un munt de delictes», va afegir el president de l’associació de veïns, qui va apuntar que «a la nit, de manera molt especial, hi ha una gran inseguretat en aquesta zona del barri».

Ferré va argumentar la decisió de «fer vigilància» amb un dron, «per evitar que la Part Alta es converteixi en el Raval de Barcelona», va comparar. «Fa més de dos anys que demanem que s’apliquin més recursos per garantir la seguretat, però la realitat és que cada cop hi ha més inseguretat i, per posar-hi fre, volem ser pioners en la utilització d’un dron».

Testimoni presencial

Jordi Ferré va ser testimoni presencial d’una intervenció de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra al voltant de les 12.30 hores del matí d’ahir, dimecres, a causa d’una discussió. No és, ni molt menys, la primera vegada. Sense anar més lluny, el passat 31 de maig va intervenir per tal d’interceptar una persona que va robar la cadena que una turista uruguaiana portava penjant del coll. En la corredissa pels carrers del barri van intervenir diversos veïns, amb la intenció d’agafar dos joves que acabaven de perpetrar l’estrebada. En aquella ocasió, Ferré, ja va alertar que «aquesta gent cada dia estan a les escales del carrer Mediona». El president de l’entitat veïnal va relatar que «m’he trobat les dues turistes desemparades i he trucat a la Guàrdia Urbana, que ha vingut al cap de pocs minuts».

El president de l’associació veïnal va dir ahir que «ja és hora que s’actuï de manera més contundent amb aquesta gent» i va mostrar-se partidari de què «siguin extradites als seus països d’origen».

tracking