Diari Més

Política

L'afer del càrrec de Cultura complica l'entrada de la CUP al govern de Tarragona

Estrada avisa que l’eliminació d’un títol universitari per liderar l’àrea municipal «no ajuda» en una «futura negociació»

Laia Estrada es dirigeix als grups polítics en el primer plenari de la legislatura el 3 de juliol.

L'afer del càrrec de Cultura complica l'entrada de la CUP al govern de TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eliminació de l’exigència de tenir un títol universitari per dirigir l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona ha trobat un fort rebuig entre l’oposició. La CUP, que opta a entrar al govern de coalició d’ERC i ECP, ha estat, juntament amb el PP, la formació que ha aixecat més el to de la seva crítica contra aquesta mesura. La portaveu anticapitalista, Laia Estrada, avisava ahir, que la proposta de l’equip municipal complica la seva futura entrada al govern municipal. «No ajuda perquè, en una futura negociació, acceptem a entrar al govern», alerta Estrada.

Les negociacions entre els tres partits es troben aturades. Després d’una primera fase «proactiva» per part de la CUP, en paraules d’Estrada, la pilota està sobre la teulada de la coalició de govern. «Només tindrem en compte si se’ns convoca per parlar sobre una proposta concreta», afirma Estrada. La portaveu independentista deixa clar que, en cas d’estar dins el govern, no acceptaria propostes com les que ara planteja ERC i ECP. «Aquestes accions no contribueixen que, en un futur, ens sumem a formar part del govern si ens conviden a parlar. No ho posen fàcil», assegura.

L’Ajuntament vol aprovar la «modificació del lloc de treball de cap de gestió tècnica de l’àrea de Cultura» en el plenari de demà. Els plans del consistori, però, tenen poques possibilitats de prosperar. El PP, Ciutadans, la CUP i el PSC ja han anunciat que votaran en contra de la proposta. En total són 13 vots que frenarien la mesura que tindria el suport dels 9 vots d’Esquerra i En Comú Podem. A l’espera de veure perquè s’inclinen els tres regidors de Junts per Tarragona, tot apunta que el govern no comptarà amb els suports suficients.

La CUP qualifica la modificació de la plantilla de «despropòsit» i acusa el govern, com ja va fer el PP el dimarts, d’haver escollit ja una persona per ocupar el càrrec per dirigir l’àrea de Cultura. «És evident que implica l’adequació del lloc de treball a les característiques de la persona que ja ha estat triada per estar al capdavant de l’àrea de Cultura, en comptes d’adequar els candidats o candidates a les característiques d’aquest lloc de treball», expressen.

«Si volen endollar gent que ho diguin clar», assegura el portaveu de Ciutadans, Rubén Vinyuales. El regidor del partit taronja retreu al consistori que canviï la descripció de l’alt càrrec de Cultura, atribuïda fins ara a tasques de «direcció» per una feina de «coordinació». Segons Vinyuales, l’Ajuntament fa aquest moviment perquè la persona que ocupi el càrrec, segurament sense carrera universitària, pugui accedir al lloc de treball. El portaveu de Ciutadans critica, però, que el govern mantingui el salari del càrrec de 60.000 euros.

Des de la CUP, Estrada creu que la modificació «comporta saltar-se els preceptes bàsics d’igualtat, mèrit, capacitat i lliure concurrència que han de regir l’accés als llocs de treball a l’administració pública i representa un greuge vers la resta de treballadors i treballadores de l’Ajuntament». Per tot plegat, la CUP demana a ERC i ECP que retirin aquest punt de l’ordre del dia del ple de demà.

Junta de Portaveus urgent

El dimarts, el PP va ser el primer partit en posicionar-se en contra d’aquesta modiciació. El dimarts, els conservadors van demanar al consistori una Junta de Portaveus de caràcter urgent. «Exigirem transparència per evitar que determinades places tècniques esdevinguin càrrecs de confiança a dit al servei d’ ERC sota la disfressa de llocs de treball de l’Ajuntament de Tarragona», afirmava Martín en un comunicat.

El portaveu popular creu que l’Ajuntament «insulta» a la resta de treballadors municipals amb aquesta «modificació arbitrària que només ha de fer pensar en la creació d’una plaça a la mida d’algú». Des del PP, afegeixen que, «lamentablement, sabem que els partits independentistes no poden evitar instrumentalitzar l’Educació i la Cultura per posar-les al servei de la seva causa».

MÉS INFORMACIÓ

Martín: «És un insult que no calgui una carrera per dirigir Cultura»

tracking