Diari Més

Dos llocs de socors de Creu Roja del Miracle pateixen actes vandàlics

El dilluns, un màstil de bandera va aparèixer trencat i la porta d’una torreta estava rebentada

A la plataforma del Miracle, els incívics van rebentar la porta de metall.

Dos llocs de socors de Creu Roja del Miracle pateixen actes vandàlicsCreu Roja

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues instal·lacions de Creu Roja de la platja del Miracle van patir dos actes vandàlics durant la passada matinada de dilluns. El lloc de socors dels vigilants més propera al port nàutic va aparèixer amb el pal de la bandera trencada. A la plataforma del Miracle, algun cafre va rebentar la porta de metall de la torreta de vigilància.

No és el primer cop que els socorristes pateixen actes d’aquesta mena. Fa només unes setmanes, i durant tres dies seguits, algú va intentar, sense èxit, entrar a la caseta de Tamarit forçant la porta, primer, i trencant un vidre, després. «Altres anys han entrat a les casetes i han robat tot el material de valor que han trobat», explica el coordinador de Salvament i Socorrisme de Creu Roja a Tarragona, Hugo Núñez. Les casetes contenen material sanitari, de comunicació i de rescat, com ara bombones d’oxigen i desfibradors, vitals per actuar en cas d’un infart. «Aquests robatoris ens perjudiquen perquè no recuperem el material d’un dia per l’altre i, de vegades, passen dies fins que el tornem a tenir», afirma.

Des del dilluns, la platja del Miracle té un pal menys dels tres que habitualment llueixen a l’arena per indicar l’estat del mar als banyistes. Els socorristes han instal·lat una estructura que substitueix el pal, però que no compleix la mateixa funció que l’original, ja que la bandera no es pot penjar a l’alçada requerida. Pel que fa a la porta de la torreta, un tècnic municipal ha de valorar l’actuació. Ara mateix, qualsevol persona pot accedir a la torreta que, això no obstant, no conté material de valor. Creu Roja ha denunciat els fets a la Guàrdia Urbana. L’entitat creu que és cosa de «canalla que vol fer la gràcia».

El balcó de la torreta del Miracle, que ofereix als vigilants una vista privilegiada d’una bona part de la platja, sovint és blanc d’actes incívics. «Els socorristes netegen contínuament la torreta amb una mànega perquè les olors són insuportables», assegura Núñez. L’orina i altres restes són una constant a la torreta del Miracle. Durant l’hivern, en aquesta mena de balcó, s’instal·len persones sense sostre per passar-hi la nit i, en més d’una ocasió, s’acumulen tota mena d’escombraries.

Les casetes de Creu Roja són propietat de l’entitat, excepte la que hi ha a sota de la plataforma del Miracle, que és propietat de l’Ajuntament. Aquesta estructura presenta un estat degradat, a causa de les nombroses pintades.

tracking