Diari Més

Política

Martín: «És un insult que no calgui una carrera per dirigir Cultura»

El portaveu del PP acusa l’Ajuntament de tracte de favor en la modificació dels càrrecs de cap de Cultura i d’Ensenyament

La seu de l'IMET, situada a l'avinguda Ramon i Cajal.

Martín: «És un insult que no calgui una carrera per dirigir Cultura»Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP acusa l’Ajuntament de Tarragona de possible «tracte de favor» en la modificació de dos càrrecs municipals: el cap de gestió de l’Institut Municipal d’Ensenyament de Tarragona (IMET) i de l’àrea de Cultura. Els conservadors retreuen al nou equip municipal que hagin modificat els requisits per treballar com a cap d’Ensenyament i de Cultura i que, ara, no sigui necessari obtenir un títol universitari per ocupar aquests càrrecs.

«Que l’alcalde Ricomà decideixi que posicions tan importants com la de Cap de Cultura i la Direcció tècnica d’Educació de Tarragona ara no requereixin una titulació universitària és insultant pels treballadors de l’Ajuntament i per a tantíssims ciutadans titulats en àrees de gestió cultural i educativa», assegurava ahir el portaveu del PP al consistori, José Luis Martín. Els conservadors qualifiquen la modificació «d’arbitrària» i ho atribueixen a què el consistori està creant una plaça «a mida d’algú».

«Denunciarem qualsevol tracte de favor, que no es gestioni des de la igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania i que no es garanteixi que les places de direcció tècniques estiguin ocupades per les persones més preparades», afirmava ahir el portaveu popular. L’Ajuntament va cessar la setmana passada Montserrat Fortuny com a directora de l’IMET després que amb el canvi de govern no s’hagi comptat amb ella per renovar-li la comissió de serveis, que se li acabava ara. Davant d’aquest cessament i de la proposta de modificació d’aquest lloc de treball i del de l’àrea de Cultura, el PP ha demanat via Alcaldia que es convoqui, amb caràcter urgent, una Junta de Portaveus. «Exigirem transparència per evitar que determinades places tècniques esdevinguin càrrecs de confiança a dit al servei d’ERC sota la disfressa de llocs de treball de l’Ajuntament de Tarragona», va afirmar el portaveu conservador. Martín també es va referir a una entrevista a l’alcalde Ricomà publicada recentment a un mitjà de comunicació, en la que es ressaltava com a titular aquesta declaració del batlle tarragoní: «Hem d’acabar amb el clientelisme a Tarragona».

«És una mostra de cinisme cap a la ciutadania pronunciar una declaració tan oposada a la maniobra política que hi ha darrere d’aquesta modificació de llocs de treball a departaments cabdals com els de Cultura i Ensenyament. Però, lamentablement, ja sabem que els partits independentistes no poden evitar instrumentalitzar l’Educació i la Cultura per posar-les al servei de la seva causa», va concloure.

Martín recorda que aquests dos càrrecs no són de confiança i que haurien de ser càrrecs «amb tots els requisits». «És un símptoma que volen anar molt de pressa», explicava ahir el regidor del PP. El portaveu assenyalava ahir que, en l’anterior legislatura, el PP va treure a concurs els càrrecs de màxima responsabilitat d’empreses com Serfumt i Turisme.

La setmana passada, l’Ajuntament també va cessar un altre càrrec municipal, concretament, Josep Maria Bonet, gerent de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació i, fins fa uns mesos, assessor de l’exalcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros.

tracking