Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona vol expropiar un edifici de la Baixada de la Peixateria

L’immoble, afectat per un expedient, correspon al número 21 i es troba tapiat des de fa uns anys

Estat que presenta la façana del número 21 de Baixada de la Peixateria, coberta amb una lona.

L'Ajuntament de Tarragona vol expropiar un edifici de la Baixada de la PeixateriaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntamentde Tarragona tracta de localitzar, de manera infructuosa, el propietari de l’edifici que es correspon amb el número 21 de la Baixada de la Peixateria, amb l’objectiu que procedeixi a la seva rehabilitació o, en cas contrari, procedirà a la seva expropiació. L’immoble es troba a pocs metres de distància del sector descobert de la Capçalera del Circ i només està separat d’aquesta per l’edifici del número 19.

L’Ajuntament ha tractat de notificar al propietari l’inici de l’expedient d’apreuament o, dit d’una altra manera, per establir junt amb aquest, si finalment el localitza, el preu d’expropiació. En cas de no aconseguir-ho, serà el mateix Ajuntament qui el determinarà. Segons va informar ahir, el mes de febrer passat es va signar un decret per informar el propietari de la finca del «deure legal de conservació de l’immoble i de les autoritzacions d’obres per reparacions que es poden concedir als efectes». L’Ajuntament va afegir que «en dues ocasions es va intentar el tràmit de notificació individual» amb el propietari, «sense que s’hagin pogut realitzar, en resultar absent en el domicili que consta a l’expedient a efectes de notificacions».

Davant la impossibilitat de localitzar el propietari, l’Ajuntament recorda que, d’acord amb la normativa vigent, correspon a aquest «complir amb el deure de conservació de l’immoble, i que, a tal efecte, es poden autoritzar obres per les reparacions que exigeixen la salubritat pública, la seguretat de les persones o la bona conservació de les construccions i instal·lacions, i que aquestes obres no comportarien l’augment del valor de la finca en el cas d’expropiació».

Des de fa temps, la façana principal de l’immoble està parcialment coberta amb una lona: dues de les tres plantes de què consta l’edifici. La inferior està tapiada des de fa uns anys. L’aspecte que ofereix és d’un avançat procés de deteriorament.

En el cas de procedir a l’expropiació, l’Ajuntament tindria l’opció de continuar l’excavació arqueològica de la Capçalera del Circ. Fa tres dècades ja va procedir a la demolició d’edificis en aquesta zona, amb la finalitat de posar al descobert les restes d’aquesta important construcció d’època romana que actualment és visible des de la mateixa Baixada de la Peixateria i es pot visitar. A aquesta intervenció es van sumar, anys més tard, les que van afectar les restes del carrer Trinquet Vell i a les de la plaça dels Sedassos.

tracking