Diari Més

Ajuntament

Nou empreses aspiren a renovar l'enllumenat públic de Bonavista

El projecte afecta 1.066 punts de llum i el pressupost ascendeix a més de 400.000 euros

Llumeneres com les de la plaça de la Constitució seran canviades per altres de tecnologia LED.

Nou empreses aspiren a renovar l'enllumenat públic de BonavistaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou empreses aspiren a fer-se amb el contracte per substituir totes les llumeneres públiques de Bonavista. L’Ajuntament obrirà les pliques demà, dimecres, per determinar el nom de la firma adjudicatària. El projecte, pressupostat en 416.167 euros, preveu el canvi de tots els punts de llum d’aquest barri tarragoní i el termini d’execució serà de sis mesos. Les llumeneres existents, un total de 1.066, seran substituïdes per altres que utilitzen tecnologia LED. Aquesta iniciativa municipal obeeix a la necessitat de millorar l’enllumenat del barri i evitar la gran quantitat d’incidències que es registren com a conseqüència de l’estat de part de la xarxa, segons s’especifica en el projecte.

La tipologia esfèrica de les llumeneres, en forma de globus, també suposa un inconvenient. Les característiques dels carrers del barri, la majoria força estrets, i el trànsit de furgonetes i petits camions fa que, sovint, es produeixin incidents que impliquen el trencament de les esferes o la producció d’esquerdes en aquestes. El nou model que s’aplicarà evitarà aquesta mena de col·lisions dels vehicles amb les llumeneres, amb la qual cosa es preveu que el nombre d’incidències disminuirà.

Segons es detalla en el projecte, l’afectació en les esferes amb esquerdes és significativa en episodis de pluja, ja que el contacte de l’aigua amb el sistema elèctric causa avaries. Les noves llumeneres es col·locaran en el mateix lloc on hi ha les actuals i donarà compliment a la normativa vigent sobre l’enllumenat públic.

tracking