Diari Més

Transports

La Floresta, Parc Riuclar i l'Albada demanen un servei nocturn de l'EMT

Les entitats consideren factible que l’autobús amb parada a Torreforta passi pels seus barris i així evitar que els usuaris hagin de creuar la T-11

Els veïns de Parc Riuclar, la Floresta i l'Albada volen la millora del servei nocturn que ofereix l'EMT.

La Floresta, Parc Riuclar i l'Albada demanen un servei nocturn de l'EMTCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les associacions de veïns de la Floresta, Parc Riuclar i l’Albada, membres de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), demanen que l’EMT habiliti un servei d’autobús nocturn. L’actual té parada a Torreforta i la Granja, a l’altra banda de la T-11, per la qual cosa els usuaris han de creuar per la passarel·la que travessa la coneguda com autovia de Reus. El president de la CET, Ángel Juárez, va manifestar ahir a aquesta redacció que «fa anys que aquests barris demanen un servei nocturn». «Així com la gent aplaudeix la decisió de l’EMT de posar un autobús directe per anar a les platges, també pensen que s’ha de millorar el servei nocturn, entre altres coses perquè l’actual és insegur, de manera especial per a les dones».

Toni Chacón, president de l’Associació de Veïns de l’Albada, va explicar que «fa un mes i mig ens vam posar en contacte amb el gerent de l’EMT per demanar la millora del servei». «L’últim autobús de la línia 34 surt a les 10 de la nit i ja no para en el barri, i el nocturn, el més a prop que et deixa és a Torreforta o la Granja, amb la qual cosa s’ha de travessar l’autovia de Reus per la passarel·la». Chacón va apuntar que «demanem que els caps de setmana i les vigílies de festes o per Sant Magí i Santa Tecla, o quan hagi un concert al centre de la ciutat, hagi un servei nocturn per als nostres barris fins a la una de la matinada».

El president de l’Albada també reclama «ampliar l’horari de pas els dissabtes, quan molta gent va a les Gavarres». Chacón va comentar que no demanen el servei nocturn per als dies laborables, «perquè no seria coherent, però sí per als caps de setmana i per quan hi hagi un esdeveniment especial a Tarragona».

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Veïns de la Floresta, Josefa Rodríguez, va dir que l’últim autobús passa a les 10 de la nit, els dies laborables, i «hauria de fer-ho almenys a les 11 hores, perquè les parades de l’autobús nocturn estan molt allunyades del barri». Rodríguez va remarcar que «desplaçar-se a peu de nit i haver de creuar la passarel·la –de la T-11– de nit suposa un perill, sobretot per a les dones, un risc que cal evitar».

Angelillo Moreno, vocal de l’Associació de Veïns de l’Albada i de la CET, i persona molt coneixedora del servei que ofereix l’EMT, va dir que el problema «té fàcil solució». Només cal que l’autobús nocturn que travessa els barris de Ponent per Torreforta i Bonavista, i arriba a la Canonja, «podria sortir de la ruta per la rotonda, accedir-hi a Parc Riuclar, la Floresta i l’Albada, i tornar al seu recorregut habitual per la rotonda que hi ha més amunt». A més, aquesta modificació «no suposaria augmentar molts minuts la durada del recorregut, ja que a la nit hi ha poca circulació de vehicles». Moreno va comentar que, els dies laborables, «l’últim autobús que va als nostres barris surt del centre de Tarragona a les 10 hores de la nit, i a les 9.30 els dissabtes». «Si vas a sopar o acabes de treballar a les 10 de la nit, ja no pots agafar l’autobús que passa pels nostres barris i han de desplaçar-te amb el que té parada a la Granja». Segons Moreno, seria positiu per als veïns de la Floresta i l’Albada que, el cap de setmana, «hi hagués un autobús nocturn fins a la una de la matinada».

tracking