Diari Més

Ciutat

El consistori neteja el solar abandonat del carrer Smith de la Part Baixa

L’Associació de Veïns del Barri del Port aposta per ubicar-hi un centre cívic o un aparcament

Els operaris van netejar, ahir, el solar del número 25 del carrer Smith.

El consistori neteja el solar abandonat del carrer Smith de la Part BaixaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament està netejant aquests dies alguns dels nombrosos solars abandonats de la Part Baixa. Un d’ells és el que es troba al número 25 del carrer Smith. Els treballadors municipals han acabat amb les males herbes i la brutícia acumulada durant anys en aquest espai del Barri del Port.

Carme Puig, representant dels veïns, aplaudia ahir l’acció de l’Ajuntament i espera que l’equip municipal porti a terme el projecte de centre cívic que l’associació veïnal va traslladar a l’exalcalde Josep Fèlix Ballesteros el 2017, però que es va quedar sense resposta. L’entitat va arribar a un acord amb el propietari del solar, antigament ocupat per habitatges. Fins que es torni a construir, el propietària cedia l’espai a l’Ajuntament i el Port de Tarragona s’encarregava d’arreglar la zona per, després, aixecar el centre cívic. Fa dos anys, l’entitat demanava al consistori que netegés el solar i posés un tancat per poder realitzar activats a l’interior. Durant aquest temps, però, res ha canviat, fins ahir, quan almenys nou operaris treballaven a l’espai per desbrossar-lo i retirar la porqueria.

El consistori també va netejar el solar ubicat al carrer de Sant Magí i el carrer Nou de Santa Tecla. Puig comptabilitza, com a mínim, vuit solars més al barri en desús. En alguns s’acumula brossa i els veïns deixen que els seus gossos corrin per les herbes que, en alguns punts, arriben al mig metre d’alçada. La brossa de tota mena i electrodomèstics i mobles abandonats, genera una imatge de degradació al barri que els veïns fa anys que lluiten per eliminar-la. Puig proposa que els solars podrien acollir aparcaments dissuassius, una idea que ja traslladar als partits polítics el maig durant la campanya electoral. «Seria una manera de mantenir l’espai net i que l’Ajuntament recapti diners», observa la líder veïnal, que critica que falti zona blava.

El setembre de 2018 l’Ajuntament anunciava la construcció de dos blocs de pisos a dos d’aquests solars. Els habitatges es construiran al número sis del carrer Josep Floresví Garreta, de 2.178 m² i al número vuit del carrer Santiyán, de 3.482 m2, després que l’Ajuntament cedeixi els solars a Incasòl. Els dos edificis acolliran una cinquantena de pisos de protecció oficial.

tracking