Diari Més

Societat

L'Associació de Veïns del Port proposa multes per acabar amb l'incivisme

Carme Puig creu que la neteja a la plaça dels Infants s’ha d’intensificar, però critica als que embruten el barri llençant la brossa fora del contenidor

Els excrements de colom ocupen, cada dia, bona part de la plaça dels Infants.

L'Associació de Veïns del Port proposa multes per acabar amb l'incivismeDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els excrements de colom al paviment de la plaça dels Infants són des de fa anys una estampa més de la plaça. Els ocells es posen en les palmeres dels arbres durant tot el dia i omplen bona part de la plaça de les seves restes fecals. Des de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Carme Puig, creu que la neteja a la plaça d’ha d’intensificar, però denuncia els veïns que dipositant la brossa fora dels contenidors i que degraden encara més la plaça. Per solucionar-ho, la presidenta de l’entitat proposa activar les sancions contra els incívics.

Els excrements de colom afecten també al parc infantil on juguen els infants del barri. El bloc Barri del Port Tarragona es feia ressò ahir de les queixes dels veïns que, cansats de la «insalubritat» que representen les restes dels ocells pels seus fills, volen una solució. Puig creu que l’Ajuntament no disposa de suficient personal per podar els arbres a temps i, això, condiciona que nombrosos coloms es facin seva la plaça. Durant els últims anys, a més, a la plaça també s’hi han pogut veure rates. El juny de 2017 es van detectar nius de rosegadors a la copa de les palmeres.

La presidenta de l’associació creu que falta «eficàcia» pel que fa al servei de neteja municipal per mantenir la plaça més neta. «És una llàstima. També passa a la plaça dels Carros. Haurien de netejar-les més a fons», demana. Tot i demanar més esforços a l’Ajuntament, Puig trasllada bona part de la responsabilitat de la brutícia al barri als veïns incívics que deixen les brosses d’escombraries fora dels contenidors. «Cal espantar-los una mica», comenta la presidenta de l’associació que proposa al consistori una campanya de sancions per aquells que incompleixin l’ordenança municipal. «Ajudaria una mica. La gent és molt marrana. Hem de prendre més consciència», observa.

La líder veïnal també critica que un conegut supermercat, a pocs metres de la plaça dels Carros, deixa restes de menjar als contenidors que alguns sensesostre manipulen i llencen a la via pública allò que no volen.

Reforma integral

Els veïns aposten per la remodelació que la plaça podria abordar en els mesos vinents. La reforma integral de la plaça dels Infants va ser el projecte més votat en els Pressupostos Participatius, una eina pensada perquè els veïns traslladin les seves inquietuds sobre com millorar la ciutat que va engegar l’anterior govern municipal del PSC. Tot i que la participació no va ser gaire alta, 97 persones van optar per donar suport a la iniciativa d’una veïna que no volia que els seus fills recordin la zona com una plaça «plena de rates i brutícia». El projecte guanyador contempla eliminar la sorra i posar-hi arbres grans que facin ombra, posar-hi més bancs i tanques per evitar que els petits ocupin la calçada per on circulen els cotxes. El consistori està tancant els últims detalls de la memòria i la previsió és que el setembre es remetrà el projecte al Departament de Contractació perquè tramiti el procés d’adjudicació.

La plaça dels Infants va experimentar una transformació quan l’Ajuntament va decidir eliminar l’antiga pista de bàsquet i instal·lar el parc infantil.

tracking