Diari Més

Els cotxes abandonats de Bonavista, un problema enquistat al barri

La Guàrdia Urbana de Tarragona va retirar el diumenge a la matinada un dels vehicles abandonats que es trobava creuat al mig del carrer Vint-i-sis

El cotxe abandonat des de fa tres anys es troba gairebé desballestat.

Cotxes abandonats de BonavistaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emilia Carrasco denuncia des de fa tres anys l’existència d’un cotxe abandonat al carrer Vint-i-sis de Bonavista. «Crec que és el cotxe més fotografiat de Tarragona!», bromeja aquesta veïna del barri, que ha seguit l’evolució de la degradació del vehicle, o del que encara queda d’aquest. No té motor, rodes i el vidre està trencat, fruit de les múltiples pedregades i cops per part dels incívics que l’utilitzen com a blanc de les gamberrades.

No és l’únic vehicle abandonat. Almenys tres cotxes més no s’han mogut del seu lloc en els últims sis mesos. Com el vehicle gairebé desballestat, es troben aparcats en el descampat situat davant del carrer Vint-i-sis. Un cinquè cotxe va aparèixer la passada matinada de diumenge creuat al mig del carrer. Carrasco i el seu marit se’l van trobar a dos quarts de dues del matí i van trucar a la Guàrdia Urbana que se’l va endur. Els agents van localitzar els altres tres vehicles abandonats i els van senyalitzar amb un adhesiu d’advertència seguint el protocol establert amb possibles vehicles abandonats. En paral·lel, els agents han d’intentar localitzar el propietari i demanar-li que el retiri. Segons l’article 78 de l’Ordenança de Convivència Ciutadana, un cotxe representa un «perill o pertorba la circulació» si està estacionat 48 hores seguides, sense moure’s, a la via pública. Es considera «abandonat» quan el vehicle resta aparcat en el mateix lloc durant un temps superior a un mes. El cotxe gairebé desballestat tenia matrícula suïssa.

El descampat ubicat davant del carrer Vint-i-sis de Bonavista delimita Tarragona amb la Canonja i, segons Carrasco, crea confusió sobre qui és l’encarregat de retirar els cotxes. «Es van passant la pilota entre ells i això és can pixa», es queixa. Carrasco, que viu just al davant d’aquest espai de terra, explica que, segons l’Institut Cartogràfic de Catalunya, la primera filera de cotxes aparcats en bateria a sobre del descampat de Bonavista es troben en el terme municipal de Tarragona. L’espai que ocupa un cotxe comprèn, justament, els últims metres de la capital. A partir dels cotxes, la terra del descampat es troba a la Canonja. La localitat veïna (5.880 habitants) no disposa de servei de recollida de vehicles abandonats i és el Consell Comarcal qui fa aquesta feina.

Un problema de seguretat

Davant del descampat només viuen veïns de Bonavista. Per aquest motiu, són aquests els que habitualment denuncien aquesta situació que amb els anys s’ha anat enquistant i que ha degenerat en un problema d’inseguretat pels veïns. Sovint, grups de nens i joves llancen objectes al cotxe, que té vidres i elements de la carrosseria trencats i amb els que la canalla podria prendre mal. Fa pocs mesos, un grup de nois van intentar calar foc al vehicle, però un veí va poder impedir-ho. El cotxe en qüestió tenia matrícula suïssa. Segons Carrasco, a través de converses que ha mantingut amb diversos agents de la Guàrdia Urbana, les autoritats van haver de confirmar amb Suïssa que el vehicle no estigués relacionat amb cap fet delictiu. Actualment el cotxe no té matrícula i, d’aquesta manera, esdevé un residu urbà, assenyala la veïna.

tracking