Diari Més

La passera del riu Francolí continua desplaçada arran de les pluges

El temporal de fa dues setmanes va provocar que el pont de fusta es mogués de la seva ubicació

La passera del riu Francolí es troba en un estat precari arran de les pluges.

La passera del riu Francolí continua desplaçada arran de les plugesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La passera de fusta del riu Francolí, a l’alçada de parc que porta el mateix nom, es va fer malbé arran de les pluges de passat 11 d’agost. La tempesta va provocar que diversos arbres acabessin envoltant el pont i el desplacessin de la seva ubicació original, des que el Consell Comarcal del Tarragonès va habilitar-lo al mes de juny de 2018.

No és el primer cop que aquest element veu perillar la seva integritat, ja va passar a l’octubre quan fins i tot l’estructura va caure a l’aigua del riu i tan sols el lligava una corda. Donada la poca alçada d’aquesta passera, es va construir amb un mecanisme que permetés plegar-se automàticament quan hi haguessin fortes pluges i el cabal del riu augmentés considerablement.

Aquest cop, el cabal no s’ha mantingut alt ja que a l’estiu en aquesta alçada del riu no hi sol haver aigua. Segurament és per això, també, que no s’ha desplaçat més. En aquell cas, es van trigar mesos fins que es va tornar a poder fer servir amb normalitat aquesta passera per motius desconeguts.

Tot i no estar ben col·locada, la seva ubicació permet encara passar-hi per sobre.

La passera, que va ser inaugurada oficialment el 4 de juliol de 2018, ha estat objecte d’accions incíviques, des de que està oberta, com pintades o usuaris que han danyat la fusta.

tracking