Diari Més

Transport

Un bus connecta les platges amb Bonavista, Torreforta i Campclar

L’Ajuntament de Tarragona vol incorporar l’estiu que ve un servei directe també a la resta de barris com Sant Salvador i SPiSP

Imatge d'arxiu d'un autobús de l'EMT al centre de la ciutat.

L'EMT assoleix el 2018 el rècord de 10 milions de viatgers als autobusosCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els barris de Ponent tenen, des d’avui, connexió directa amb les platges gràcies a la incorporació d’una nova línia d’autobús: la L16A. El nou autobús de l’EMT circularà fins el 12 de setembre i té parada als barris de Bonavista, Torreforta i Camplar fins a la platja de l’Arrabassada. L’Ajuntament anuncia que treballarà per incorporar línies directes que connectin el mar amb la resta de barris com Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau.

La nova ruta és una ampliació del L16A que funciona cada estiu. El president de l’Empresa Municipal de Tranposrts (EMT), Jordi Fortuny, ha assegurat que «hem detectat aquesta mancança i teníem la demanda dels barris de poder arribar a les platges sense fer transbord». L’equip municipal va detectar la situació fa una mica més d’un mes, però no ha estat fins avui que ha pogut iniciar el recorregut del nou autobús. «Hem hagut de reestructurar el moviment de flota i els conductors, perquè tenim alguns que estan de vacances. No hem arribat a tots els barris per una qüestió de logística», ha apuntat Fortuny.

La nova línia identificada amb la lletra A inicia el servei a les nou del matí i s’estén fins a les vuit del vespre. Funciona tots els dies de la setmana i finalitzarà el 12 de setembre, quan acaba la temporada de platges de Tarragna. El diumenge circularà pel matí fins a les 15 hores a causa del mercat de Bonavista i el bus acabarà el recorregut a Campclar.

El nou servei de bus L16 començarà el seu recorregut en sentit Arrabassada al carrer Vint de Bonavista i tindrà parada a: Nou Vial, Brugent, Llobregat, Segre, La Salle, Sant Benilde, Gaià, Francesc Macià, Plaça Generalitat, Pres. Companys, plaça Imperial Tàrraco, Pau Casals, Sant Francesc (R. Vella), Rambla Vella, Balcó, Miracle, Beneficència, Tuset, Arrabassada i Platja.

En el sentit invers, és a dir, direcció Bonavista, el bus farà parada a: Platja, Marenostrum, Casanova, Fortí, Beneficència, Miracle, Balcó, Rambla Vella, Estanislau Figueres, Pres. Companys, Plaça Generalitat, Francesc Macià, Gaià, Sant Benilde, La Salle, Tarradellas, Llobregat, Brugen, Nou Vial i el Carrer Vint a Bonavista.

Mesura «populista»

La mesura de l’Ajuntament no ha agradat al PSC, principal partit de l’oposició. L’expresidenta de l’EMT, Begoña Floria, l'ha qualificat de «populista» i ha assegurat que la implantació del nou servei no compleix amb el Pla de Mobilitat municipal. «Pot semblar que és una mesura positiva per una part de la població, però és discriminatòria per altres barris com Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau. Ho han fet improvisant», ha assegurat la regidora socialista.

Floria creu que la mesura sí que es pot aplicar en el futur, però que el pla «preveu que totes les línies de les platges, precisament perquè no hi hagi barris discriminats, surtin del centre, i enllacin amb els que venen dels barris». La regidora també retreu a l’equip de govern municipal que no hagi fet diu, anàlisis econòmics de l’impacte que suposa per les arques aquesta mesura. «No sabem quant ha costat», ha afirmat l’exregidora de Mobilitat i exresponsable de l’EMT.

tracking