Diari Més

Mobilitat

Bonavista reclama que s'arreglin els solars perquè el bus articulat hi circuli

Un anunci de l’Ajuntament torna a canviar el sentit dels carrers Vint-i-sis, Set i Vuit

El carrer Vint-i-sis ha deixat de comptar amb places d'aparcament.

Bonavista reclama que s'arreglin els solars perquè el bus articulat hi circuliGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una petició de l’Associació de Veïns de Bonavista ha obligat a canviar els plans de l’Ajuntament pel que fa al sentit de circulació dels carrers del barri. El canvi, anunciat oficialment ahir, està en vigor des del passat 29 de juliol i afecta els carrers Vint-i-sis, Set i Vuit. En el cas del primer, s’ha convertit en una via de doble circulació i s’han eliminat diverses places d’aparcament. Tot i amb això, l’entitat veïnal espera que el consistori arregli un solar que hi ha a la coincidència entre el carrer Vint-i-sis i el carrer Dos. «Necessitem que ho arreglin perquè pugui passar l’autobús articulat», afirma la presidenta de l’associació, Loli Gutiérrez, per tal que «pugui fer el tomb al barri». Els canvis consistirien en tapar els forats del descampat del carrer Dos –que fa de revolt– i posar-hi graveta, entre d’altres.

Un altre solar que també caldria arranjar segons l’entitat és al costat del camp de futbol municipal, al carrer U. En tots dos casos actualment es fan servir de zones d’aparcament no regulat. Ja s’han restat algunes places i, amb futures obres, encara en quedarien menys. Per això, des del barri esperen que es puguin compensar amb altres intervencions del mateix consistori. Mentrestant, molts veïns continuen estacionant els seus cotxes en un descampat dins del terme municipal de la Canonja.

El barri de Bonavista, que tot just la setmana passada va celebrar el 50è aniversari de les seves festes, va protagonitzar una de les darreres polèmiques de l’anterior mandat. Amb un Ajuntament llavors liderat pel PSC i el PP, l’àrea de Mobilitat va optar per canviar el sentit de diversos carrers precisament per tal de facilitar l’entrada dels nous autobusos articulats, que es van adquirir al març per part de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). Amb la missió de fer els trajectes entre Bonavista i Sant Pere i Sant Pau, els tècnics es van adonar que alguns carrers no eren prou amples com perquè hi circulessin els nous vehicles.

El 20 de març, mitjançant un decret que no va agradar els veïns, es va modificar el sentit del carrer Vint-i-sis –fins llavors en sentit cap a la part alta del barri– en el tram comprès entre els carrers Dos i Quinze, on hi ha una rotonda on l’autobús podria girar.

A més, es va canviar el sentit dels carrers Set i Vuit, carrers que envolten la Rambla del barri, i també es va modificar part del carrer Dos. «Des de llavors, hem fet un seguiment dels canvis, havent observat que la connexió entre la part baixa del nucli de Bonavista i la Part Alta era percebuda pels residents com a deficient», detalla el nou decret.

D’aquesta manera es recobra el sentit anterior dels carrers, després que fins i tot l’anterior portaveu del Govern, Begoña Floria, hagués de sortir a «calmar els ànims» entre els veïns amb un vídeo explicant que no es prendria cap decisió sense el consens dels veïns.

Els canvis de sentit ja s'han implantat al carrer Set.

Bonavista reclama que s'arreglin els solars perquè el bus articulat hi circuliGerard Martí

El solar del carrer Dos en confluència amb el carrer Vint-i-sis s'ha d'arranjar.

Bonavista reclama que s'arreglin els solars perquè el bus articulat hi circuliGerard Martí

tracking