Diari Més

Església

L'arquebisbe Joan Planelles signa una vintena de nous nomenaments

Els canvis hauran de ser efectius el primer diumenge d’octubre i són dels primers que rubrica d’ençà que va ocupar el càrrec

Planellas, el 8 de juny, quan va prendre possessió del càrrec.

L'arquebisbe Joan Planelles signa una vintena de nous nomenamentsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha signat una vintena de nomenaments per a diverses parròquies que s’hauran de fer efectius abans del primer diumenge del pròxim mes d’octubre. Els canvis a les parròquies són habituals per aquestes dates, segons ha informat l’Arquebisbat de Tarragona, però són els primers que realitza Planellas d’ençà que va ocupar el càrrec, el passat 8 de juny, prenent així el relleu de l’arquebisbe Jaume Pujol, qui havia arribat a la seva edat de jubilació.

Pel que fa als canvis que afecten la ciutat de Tarragona, destaca el nomenament de mossèn Jordi Figueras Jové com a rector de la parròquia de Sant Pere Apòstol de Tarragona i manté les que ja tenia encomanades. De fet, el mateix mossèn va rebre l’encàrrec, el passat 15 de juliol, de ser també moderador de les parròquies de Santa Maria de Cornudella del Montsant, de la Nativitat de la Mare de Déu de La Morera de Montsant, de Sant Pere de Poboleda i de Santa Maria de Siurana. D’altra banda, mossèn Joaquim Gras Minguella, ha estat nomenat per Planellas com a rector de les parròquies de Sant Pere Apòstol de Torredembarra i de Sant Joan Baptista de Clarà (i església de Sant Joan Baptista de Baix a Mar).

L’actual rector de la parròquia de Sant Fructuós de Tarragona, mossèn Josep Masdéu Aymamí, serà també, a partir de l’octubre, el rector in solidum (compartit) i moderador de les parròquies de Sant Salvador de Tarragona, de Sant Pere Apòstol de Perafort i de Sant Sebastià de Puigdelfí.

Per la seva banda, Yesid Fernando Vásquez Acosta, ha estat nomenat rector in solidum de les parròquies de Sant Salvador de Tarragona, de Sant Pere Apòstol de Perafort i de Sant Sebastià de Puigdelfí, i vicari de la Parròquia de Sant Fructuós de Tarragona.

El nou arquebisbe de Tarragona ha designat també Jordi Díaz Moix rector in solidum de les parròquies de Sant Josep Obrer de Torreforta (Tarraogona) i exercirà com a moderador d’aquesta primera parròquia) i de la de Santa Tecla de Campclar. Continuarà, això no obstant, com a rector de les parròquies de Sant Roc de l’Argilaga, de Sant Jaume Apòstol dels Garidells –i església dels sants Fructuós, Auguri i Eulogi de les Gunyoles– i de Santa Maria de la Secuita.

Agustí Ayats Badia serà rector in solidum de les parròquies de Sant Josep Obrer de Torreforta i de Santa Tecla de Campclar, la qual ja tenia encomanada, i exercirà com a moderador d’aquesta darrera.

El vicari de la parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, Magí Mejías Sendra, ha estat nomenat vicari de la Parròquia de Sant Salvador dels Pallaresos.

D’altra banda, l’actual rector de les parròquies de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona i de Sant Salvador dels Pallaresos, ho serà també de la Parròquia de Sant Feliu Màrtir de Constantí.

A la ciutat de Reus

Pel que fa als nomenaments que afecten les parròquies de la ciutat de Reus, Planelles ha designat Rafael Serra Abellà com a rector de la Parròquia de la Immaculada Concepció de Reus, de la que se n’ocupava un diaque fins ara. Serra Abellà continuarà, però, com a rector de la Parròquia de Crist Rei de Reus. Valens Niyitegeka ha rebut l’encàrrec com a vicari de les parròquies de Crist Rei i de la Immaculada Concepció de Reus.

Set mossens més es faran càrrec de diverses parròquies més petites arreu del territori, com Borja Martín Sánchez, que ha estat nomenat rector de les parròquies de Sant Joan Baptista de Vinaixa i de Santa Maria de Fulleda, a més de les altres parròquies que té encomanades, Szymon Welka, que ho serà a les parròquies de Santa Maria de Cornudella de Montsant, de la Nativitat de la Mare de Déu de la Morera de Montsant, de Sant Pere de Poboleda i de Santa Maria de Siurana. Mossén Jean Damascene Ndagijimana, per la seva banda, sumarà la Parròquia de Santa Maria de Bellvei a les que ja tenia encomanades.

En els nomenaments signats per l’arquebisbe de Tarragona el passat 5 d’agost, hi figura també el de Vicenç Ribas Canals com a rector de les parròquies de l’Assumpció de les Borges del Camp, de Sant Pere Apòstol de Riudecols, de Sant Antoni de Pàdua de les Irles, de Sant Miquel Arcàngel d’Alforja, de Sant Andreu d’Arbolí i de Sant Esteve de la Febró; i Jordi Sánchez Pellicer, rector de les parròquies de Santa Maria Magdalena del Pont d’Armentera i de Santa Maria de Querol (i església de Sant Jaume d’Esblada).

Lluís Noguero Aguilar ha estat nomenat rector in solidum i moderador de disset parròquies, entre les quals la de Sant Pare Apòstol de Belltall, i Joan M. Anglès Batet ho serà de divuit més.

En els nomenaments d’agost també hi figura el de Borja Martín Sánchez com a rector de les parròquies de Sant Joan Baptista de Vinaixa i de Santa Maria de Fulleda, a més de les altres parròquies que té encomanades, i el de Szymon Welka com a rector de les parròquies de Santa Maria de Cornudella de Montsant, de la Nativitat de la Mare de Déu de la Morera de Montsant, de Sant Pere de Poboleda i de Santa Maria de Siurana.

Jean Damascene Ndagijimana, qui ja té algunes parròquies encomanades, suma la de Santa Maria de Bellvei. Vicenç Ribas Canals, per la seva banda, se n’ocuparà de les de l’Assumpció de les Borges del Camp, de Sant Pere Apòstol de Riudecols (i església de la Concepció de Maria de les Voltes), de Sant Antoni de Pàdua de les Irles, de Sant Miquel Arcàngel d’Alforja, de Sant Andreu d’Arbolí i de Sant Esteve de la Febró.

Finalment, Joan Planellas, ha designat Jordi Sánchez Pellicer rector de les parròquies de Santa Maria Magdalena del Pont d’Armentera i de Santa Maria de Querol; Albert Fortuny Llaveria, rector de les parròquies de Santa Llúcia de Santes Creus (i església de Santa Llúcia d’Aiguamúrcia), de Santa Maria de l’Albà i de Santa Maria de les Pobles; i Francesc Esteso Cuenca, com a adscrit a les parròquies de Sant Pere Apòstol de Torredembarra i de Sant Joan Baptista de Clarà.

tracking