Diari Més

Oci

De ruta amb Tarraco Escape Boom

«Intentem donar a conèixer la cultura, l’oci i les sales de Tarragona sempre que viatgem a altres llocs»

Els sis membres del grup Tarraco Escape Boom a la sortida d'una sala de joc d'escapament.

De ruta amb Tarraco Escape BoomCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d’amics Tarraco Escape Boom comparteix una passió en comú, les sales de joc d’escapament. Des de principis de 2016, l’Edgar, el Sergio, l’Albert, el Toni, la Marta i la Mireia, veïns de Tarragona ciutat i voltants, han recorregut 50 sales d’escape. El gener d’aquest any es van consolidar com a equip oficial creant la seva web.

El primer cop que van jugar, els escape rooms no eren tan coneguts com ara, però llavors ja es començaven a obrir algunes sales. Tal com expliquen, la primera experiència els va deixar «amb ganes de més». Després de provar més sales, van pensar de fer un grup per poder compartir amb més persones la seva afició, animant i explicant l’experiència de cada aventura viscuda, sempre respectant i no desvetllant l’interior de cada joc, ja que aquesta és la base de cada escape room, «el factor sorpresa de la història és fonamental», expliquen.

Encara no han visitat totes les sales de Tarragona, però aquest és un tema que tenen pendent. Afirmen que «cada vegada hi ha més nivell i varietat a la província», tanmateix la seva intenció és donar-les a conèixer, ja que gran part de les sales es concentren a Barcelona, i la majoria d’equips i blogs són d’allà. L’equip creu que a Tarragona hi ha molt bones escape rooms, però «així com nosaltres viatgem fins a la ciutat comtal a jugar, també seria interessant que els jugadors d’allà sàpiguen que aquí ho poden passar molt bé i gaudir del nostre oci i cultura».

Al seu web, tarracoescapeboom.com s’hi poden trobar les crítiques de les sales que han anat visitant, les quals les escriuen segons les valoracions de tots. Analitzen l’experiència en general i se centren en aspectes com l’ambientació de l’espai, la història, si és un joc immersiu, l’originalitat dels enigmes i els reptes. També avaluen la fluïdesa a l’hora de jugar i la transició entre les sales. El web també compta amb dos rànquings per província, Tarragona i Barcelona, i un altre dedicat als jocs de terror. L’escape room que encapçala la llista de Tarragona és A.G.T.C. International, de Reus, una experiència que defineixen com «molt innovadora». La puntuació final de cada sala s’obté fent la mitja entre tots els que hi han jugat, qualsevol visitant del web pot puntuar les sales, d’aquesta manera hi ha dues notes finals, les de l’equip i les dels usuaris. Tal com expliquen «no sempre coincidim amb altres grups d’escapistes, perquè les seves experiències poden ser molt diferents de les nostres, això demostra que hi ha sales per a tots els gustos».

A través de les seves xarxes socials, el grup també realitza diversos sortejos amb els quals es poden guanyar sessions gratuïtes a diverses sales.

Tot i que hi ha diverses competicions a nivell nacional i internacional entre equips, Tarraco Escape Boom prefereix viure les experiències més com un hobby que com una competició.

El grup explica que ja fa alguns anys que existeixen aquesta mena d’activitats, però han anat evolucionant i millorant, des de sales petites amb cadenats i algun bagul, a espais més grans, amb jocs informatitzats o mecànics.

Les aventures que han pogut experimentar al llarg dels anys són de temàtiques diferents, i ara l’equip comença a tenir una certa afició al terror, tot i que no tots els membres, com expliquen, estan disposats a passar certes dosis de por.

tracking