Diari Més

Platges

Sancionen un grup de joves per banyar-se amb bandera vermella a la platja del Miracle

Un d'ells també s'ha enfrontat a la Guàrdia Urbana, per la qual cosa ha estat multat per atemptar contra l'autoritat

Banyar-se quan hi ha bandera vermella comporta sancions econòmiques que depenen de les ordenances municipals.

Bandera vermella en dues platges tarragonines per tempesta elèctricaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de cinc banyistes ha estat sancionat aquesta tarda de dimarts per fer cas omís a les indicacions del servei de socorrisme de la platja del Miracle de Tarragona, segons ha informat Creu Roja a Diari Més.Durant tot el dia d'avui la platja tarragonina, com moltes d'altres, comptava amb bandera vermella i amb onades d'entre 0,5 i 1,25 metres, fet que no permetia el bany.

Els fets han ocorregut entre les 17 i les 18 hores, quan un grup de cinc joves d'uns 19 anys estrangers s'han introduït dintre de l'aigua. La socorrista de la Creu Roja ha alertat als joves que estava prohibit el bany ja que hi havia bandera vermella. El grup ha començat a increpar-la i a fer cas omís a les seves indicacions. Minuts després, tres persones més d'uns 25 anys s'han unit al grup a l'aigua i també s'han enfrontat a la socorrista, la qual ha optat per avisar a les autoritats.

Un cop ha arribat la Guàrdia Urbana de Tarragona a la platja, aquests han recriminat als joves sobre la perillositat de banyar-se amb bandera vermella. Els agents han multat a cinc dels banyistes imprudents amb multes de 100 euros cadascun per desobeir les indicacions de la socorrista. Un d'ells, a més, va enfrontar-se als agents, fet que ha comportat que la Guàrdia Urbana li imposés una altra sanció de 500 euros per atemptar contra l'autoritat.

37 denúncies en tot l'estiu

En el que portem d'estiu, la Guàrdia Urbana ha imposat 37 denúncies per desobeir les indicacions dels socorristes o contra banyistes imprudents que no respecten les banderes a les platges de la ciutat.

33 banderes vermelles a la Costa Daurada

La situació a les platges de la província de Tarragona ha estat complicada dutant el dia d'avui. Concretament, 33 platges comptaven amb bandera vermella, la major part de les de la ciutat, la platja de Riumar, l'Almadrava de l'Ametlla de Mar, la Cavet de Cambrils, la de la Pineda, les de Torredembarra o les de Cunit. Mentre que 152 platges de la Costa Daurada tenien bandera groga i només 30 disposaven de bandera verda.

tracking