Diari Més

El barri del Francolí ho té tot a punt per celebrar les seves primeres festes

L’AAVV es consolida com a nova entitat de Tarragona després de formar-se ara fa dos anys

Les activitats es faran al

El barri del Parc Francolí de Tarragona celebrarà les seves primeres festesGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del Parc Francolí de Tarragona ho tenen tot preparat per celebrar les seves primeres festes del barri, les quals es faran el dissabte 24 i diumenge 25 d’agost. Enguany, la seva associació de veïns ha pogut organitzar l’esdeveniment per primer cop després d’haver-se format ara fa dos anys. D’aquesta manera, l’entitat suma una nova proposta al conjunt de festes de barri de la ciutat.

Les activitats estan pensades per a tota mena de públic i es realitzaran a l’esplanada de les grades del Parc Francolí, darrere la comissaria de la Guàrdia Civil. Tal com explica la secretaria de l’associació, Roser Barrio, hi posaran algunes zones amb ombra.

El dissabte, la festa començarà amb jocs tradicionals per la canalla, a partir de les 19 hores. Més tard, a les 20 hores es farà la festa de l’escuma. A les 21.30 hores hi haurà el sopar de germanor on cadascú pot portar el seu menjar i, a partir de les 23.00 hores, actuarà el grup musical tarragoní Black Boys. Durant el diumenge 25 a l’esplanada hi haurà tallers organitzats per l’Associació Empresarial Química de Tarragona i inflables d’aigua disponibles de 10 a 19 hores. Per dinar, la festa proposa una fideuada popular que començarà a servir-se a les 14.30 hores. El preu per persona és de 5 euros i cal reservar-lo abans del 20 d’agost al número 660 349 347.

L’AAVV es va formar ara fa dos anys arran de la notícia sobre la ubicació del Centre Penitenciari Obert al Parc Francolí, moment en el qual els veïns van sortir al carrer per més tard organitzar-se com associació. Tot i que encara no tenen local, cada any són més socis, segons explica Barrios. A banda de la problemàtica pel Centre Penitenciari Obert, un tema pel qual, com explica Barrios, es proposen fer «rebombori» després de les festes, l’associació té pendents de solucionar altres fronts amb l’Ajuntament com ara la qüestió dels panells acústics a les zones del barri properes a l’A-7 per pal·liar el soroll de l’autopista, «l’Ajuntament i Foment es passen la pilota de la responsabilitat entre ells», comenta Barrios, fet que no fa avançar la petició. D’altra banda, també es queixen de què la brigada de neteja no arriba a algunes zones del barri, com ara el tram final del carrer de l’Arquebisbe Josep Pont i Gol i el carrer Jaume Vidal i Alcover. L’associació ha presentat les queixes al departament de neteja de l’Ajuntament però tal com diu Barrios «ens han fet cas algun cop, però després hi deixen d’anar».

tracking