Diari Més

Urbanisme

Sant Pere i Sant Pau, pendent de les reformes de la plaça Catalunya i de la Sardana

Els veïns volen saber quan s’inicien les obres després que l’anterior equip de govern anunciés els treballs per aquest 2019

Aspecte actual de la tela que cobreix el monument de la plaça de la Sardana, construït el 1973.

Sant Pere i Sant Pau, pendent de les reformes de la plaça Catalunya i de la SardanaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri de Sant Pere i Sant Pau reclama les obres de rehabilitació de les seves places, actualment en un estat força avançat de degradació. Les dues associacions de veïns posen el focus en dos projectes de rehabilitació: la plaça Catalunya i la plaça de la Sardana. L’antic govern municipal del PSC va anunciar les obres per aquest 2019, però els veïns encara no tenen notícia del nou consistori i no saben quan s’engegaran els treballs.

La plaça de la Sardana està presidida pel monument a la dansa popular catalana. Les figures metàl·liques que representen un grup de persones ballant una sardana estan oxidades. Al març, l’exregidora de Cultura, Begoña Floria, anunciava un projecte per recuperar l’aspecte de l’estructura construïda el 1973. Cinc mesos després, el monument es troba tapat per una tela esquinçada i feta malbé per la pluja i per actes vandàlics.

Luis Trinidad, president en funcions de l’associació Sant Pere i Sant Pau, explica que l’Ajuntament va col·locar la tela dos mesos abans de les eleccions. «Fa pena i dona una visió molt nefasta», denuncia. Fa just un any, el Museu d’Història va començar a buscar fotografies de la plaça per reconstruir les figures amb el màxim de rigor possible i Floria va demanar informació als mateixos veïns. «Va ser un moviment polític per fer veure que feien alguna cosa. El monument està fet una patata i gairebé no queden fotografies per reproduir les parts afectades», assegura el president de la Unió Sant Pere i Sant Pau, Gabriel Muniesa.

Les obres de reforma, que compten amb una partida de 25.000 euros, havien de començar el juny. Trinidad va mantenir a finals de juny una trobada informal amb la regidora de Desenvolupament Econòmic, Laura Castel, durant les festes de SPiSP, però encara no s’ha reunit amb cap regidor.

La plaça Catalunya és un altre dels punts del barri pendent d’una rehabilitació. L’exregidor d’Espais Públics, José Luis Martin, va anunciar que les obres tindrien lloc el 2019. Els veïns esperen reunir-se amb el nou regidor, el republicà Xavi Puig, per conèixer quan s’executaran les obres. Trinidad, que va dimitir de l’associació a principis de juliol per les queixes de part dels veïns i el «poc suport» de l’Ajuntament, demanarà reunir-se amb Puig i l’alcalde abans de convocar eleccions a l’entitat veïnal durant l’octubre. Les obres de la plaça, que tenen un pressupost de 109.000 euros, contemplen canviar el paviment íntegrament, eliminar barreres arquitectòniques i millorar els jardins i el parc infantil.

Una tercera plaça, la de la Quinta Promoción, pateix problemes de filtració d’aigua des de fa gairebé un any. Quan plou, l’aigua avança fins a un pàrquing que es troba just a sota. La humitat del sostre de l’aparcament ha provocat despreniments de pedres i sorra que cauen a sobre dels cotxes. Muniesa traslladarà aquesta problemàtica als responsables municipals.

Nou servei de bus

El representant de La Unió apunta a la necessitat d’incorporar un nou servei d’autobús que passi pel carrer Pi i Maragall i el Camí 4 Garrofers. «Aquest és un barri envellit i, tot i no tenir distàncies molt llargues, hi ha un desnivell important», apunta. Muniesa assegura que els tècnics municipals van redactar un informe el març en el qual s’apunta que la circulació d’un microbús per la zona és viable. Segons el president de l’entitat veïnal, Floria, exregidora de Mobilitat, va prometre la incorporació del nou bus si el PSC seguia governant

Una de les altres reivindicacions dels líders veïnals és la construcció d’unes pistes esportives, ja que el poliesportiu no disposa de gimnàs. L’antic equip municipal també va anunciar la futura construcció de pistes de futbol i bàsquet d’asfalt que s’ubicaran al costat del CAP del barri, a l’antic aparcament de camions.

tracking