Diari Més

Festa Popular

Sant Magí culmina la festa amb la Professó del Seguici Popular

Les misses, actes litúrgics i gastronòmics completen la variada oferta d’activitats en l’epicentre de les festes que acaben aquesta nit

Imatge de Dames i Vells ahir.

Sant Magí culmina la festa amb la Professó del Seguici PopularGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Magí afronta el seu gran dia de festa amb la diada castellera com a gran atractiu. A partir de les 12 hores, la plaça de les Cols acollirà les quatre colles de la ciutat que formaran castells, pilars i torres. A la tarda, la professó de Sant Magí també serà un dels plats forts de la jornada.

La diada arrenca de matinada, concretament, a les 5 hores amb la Missa primera a l’església del Portal del Carro. A les 7 del matí, es produirà el toc de matinades anunciades per tres coets de tro i els timbalers i músics que vulguin intervenir. Els actes religiosos donaran pas a l’esport amb l’històric torneig de Tenis Taula que enguany arriba a l’edició número 32. La competició tindrà lloc a les 9 hores al Club Natació Tàrraco, però no tothom hi pot participar. Només ho poden fer els jugadors federats.

Mentre uns juguin a tennis taula, altres s’ompliran la panxa a la Pastisseria Conde amb l’Esmorzar de Sant Magí: el Bastó. Amb tres euros, els amants del bon menjar es podran gaudir del pa amb llonganissa esparracada amb allioli de fesols, pols de pernil i un toc d’oli d’alfàbrega.

Els actes litúrgics s’aniran encadenant durant tota la jornada amb actes gastronòmics i actes musicals i de dansa. A les 11 hores l’ermita de Sant Magí acollirà la Missa cantada i, mitja hora després, es col·locarà la imatge de sant Magí a la cova a la zona del Mare Internum, al mas Bonet en la professó submarina A les 11.30 les colles castelleres de Tarragona entraran a la plaça de les colles castelleres per iniciar la diada a les 12 hores. En paral·lel, l’ermita de Sant Magí viurà l’Ofrena floral a sant Magí, un acte organitzat per la Societat Coral L’Àncora de Tarragona.

El passeig de les Palmeres i el carrer Cós del Bou proposen al migdia una variada oferta de productes gastronòmics amb el Sant Magí Street Food i el 8è Concert Vermut amb l’Stromboli Jazz Band a Cós del Bou. Els que s’hagin perdut aquests actes, podran gaudir de la MagíTapa a la plaça Verdaguer a les 18 hores, una proposta culinària que s’allarga fins a les 23 hores amb àpats ràpids.

Els tarragonins gaudiran de la Professó a partir de les 19 hores. El recorregut arrencarà a la plaça dels Carros i hi participaran els elements del Seguici Popular com el Gegants Moros, els Gegants Vells, Nanos Vells i Nanos Nous. També hi seran els Bastoners de l’Esbart Santa Tecla i la Banda Unió Musical de Tarragona, escortats per la Guàrdia Urbana vestida de gala per l’ocasió. La previsió de l’organització és que la Professó arribi a les 19.30 hores al Portal del Carro. A partir d’aquí, els integrants del Seguici precedeixen la creu processional acompanyada per dos cirials i els infants representen la persecució i martiri de sant Magí pels soldats romans.

El sant arribarà, aproximadament, a la capella del Portal del Carro a les 20.30 hores. Quan hagi entrat, els pilars caminant de les colles castelleres pujaran des de la plaça de la Pagesia.

La Diada acabarà a les 21 hores amb la Tradicional ballada de sardanes a la Rambla Nova amb la Cobla Reus Jove, organitzat per l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa. A la mateixa hora, la plaça de la Font acollirà la Tanda de lluïment del Seguici de Sant Magí que tancarà la festa.

tracking