Diari Més

Castells

El camí de les colles tarragonines per arribar a Sant Magí

Les quatre colles de la ciutat han enllestit els preparatius per la diada de Sant Magí, avui al migdia

L'estrena del 5 de 7 dels del Serrallo a La Canonja.

El camí de les colles tarragonines per arribar a Sant MagíJan Magarolas Guinovart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui a les 12 del migdia el món casteller té una cita molt important a la plaça de les Cols de Tarragona. La diada de Sant Magí està marcada en vermell per molts seguidors dels castells i marca l’inici de la veda de grans diades de la segona meitat del mes d’agost. Passada la canícula més calorosa de l’any, Sant Magí és un bon moment per veure l’estat en què es troben les quatre colles tarragonines i, segons com, també serveix per fer les primeres valoracions de la temporada castellera a la ciutat.

Els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau volen portar a la plaça de les Cols el millor d’ells mateixos i tenen ganes de demostrar el treball fet als locals d’assaig, sabent que la feina es demostra a plaça. La diada de Sant Magí viurà avui una altra jornada històrica on les construccions de gamma extra seran les més comentades, però no necessàriament les més celebrades.

La Jove vol Sant Magí extra

Dijous passat, en el marc de les centenàries Festes del Cós del Bou, els de la camisa lila van completar una diada de gama alta de 8. El 5 de 8 va ser de bona factura i el 4 de 8 amb l’agulla, tot i tancar-se als pisos superiors, es va completar sense problemes. La Jove també va completar el segon 2 de 8 amb folre del curs, un bagatge objectivament pobre si volen emmanillar-lo aviat. Completar-lo a l’assaig no és el mateix que fer-lo a plaça.

Dissabte, La Canonja es va retrobar amb els nou pisos gràcies a la Colla Jove, que hi havia fet el 3 de 9 amb folre el 2016 i el 2017. Els liles hi van sumar uns altres 5 de 8 i 4 de 8 amb l’agulla. La Jove és la colla que ha descarregat més vegades aquest any el 5 de 8, onze en total, un bon precedent per fer la supercatedral folrada davant de la catedral tarragonina. Tant a Sant Roc com a La Canonja, els liles hi van completar el pilar de 7 amb un folre lleuger, pensant en unes hipotètiques manilles.

Els Xiquets i el castell de 9

Si un castell demostra l’ambició dels Xiquets de Tarragona a la diada de Sant Magí, aquest és el 3 de 9 amb folre. Segur que n’hi ha hagut d’altres, més difícils, més treballats i més celebrats, però només cal recordar com l’han portat a Sant Magí de manera ininterrompuda des que el van fer per primera vegada a les Cols, el 2008: deu anys, vuit descarregats i dos carregats.

I és que el 3 de 9 amb folre serà la gran aposta dels ratllats per aquest migdia. Dijous passat, a la diada que els Xiquets van fer a Ferran, hi van descarregar el 3 de 8 número tretze de la seva temporada. A la pedania tarragonina també hi van descarregar el 5 de 7, deixant entreveure un pis més per saldar l’espineta dels cinc intents desmuntats de 5 de 8. Els matalassers van tancar les rondes amb el 7 de 7, un castell que també podria convertir-se en el 7 de 8, que no han fet mai.

El folre verd

A ningú se li escapa que les intencions dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau passen necessàriament per superar la clàssica de 8 que ja han completat en tres ocasions aquest any, un punt de partida a la diada de Sant Magí. A la diada de Sant Roc, els del barri cooperativista van signar una clàssica de 8 i l’estrena del pilar de 7 amb folre, la seva millor marca fins al moment. Avui, a les Cols, els de Sant Pere i Sant Pau buscaran millorar aquesta fita i demostrar la garantia dels seus folres, en forma de 2 de 8 folrat. Els més ambiciosos també es fixen amb el 4 de 8 amb l’agulla, un castell que encara no han tastat.

El Serrallo busca el dos

Els Xiquets del Serrallo van ser dissabte a La Canonja, on hi van completar el 2 de 6 d’entrada, un castell que té molts números de veure’s amb un pis més avui al migdia. També hi van portar l’estrena del 5 de 7, una carta habitual pels del barri mariner, i el tercer 4 de 7 amb l’agulla, signant una de les millors actuacions de la seva temporada i posant les bases per un gran Sant Magí blau.

El 3 de 8 dels matalassers, dijous passat a Ferran.

El camí de les colles tarragonines per arribar a Sant MagíXiquets de Tarragona

tracking