Diari Més

Sant Magí

Els Portants de l'Aigua de Sant Magí arriben a Bràfim en un recorregut enguany «molt plàcid»

Han arribat a Bràfim on passaran la nit abans d'arribar a Tarragona

Els Portants de l'Aigua de Sant Magí a Querol, fent una aturada per agafar forces.

Els Portants de l'Aigua de Sant Magí arriben a Bràfim en un recorregut enguany «molt plàcid»Twitter @portants_aigua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«A les 18.30 hores aproximadament, l'aigua deSant Magí ha arribat a Bràfim», explicavaAdolf Quetcuti a la redacció de Diari Més. Centenars de tarragonins esperen a demà diumenge per veurel’entrada dels Portants de l’Aigua a la ciutat, però el recorregut de l'aigua de Sant Magí comença el dia abans, a Sant Magí Lluny, al santuari de la Brufaganya en direcció a Tarragona.

La jornada de dissabte s'ha iniciat ben d'hora pels portants de l'aigua de Sant Magí que a les 7 del matí, tal com estava previst, han començat el recorregut que els porta fins a Bràfim, on passaràn la nit. El sol ha fet acte de presència quan els vuit carros que formen part de la comitiva d'enguany arribaven a Santes Creus, «hem pogut caminar des del Pont d'Armentera fins a Santes Creus sota un cel ple de núvols» explicaQuetcuti, «el sol ens ha respectat, em pogut caminar per l'ombra, ha estat un recorregut molt plàcid».

L'arrelament a aquesta tradició fa que el nombre de persones que hi formen part no disminueixi i, tot i que es poc habitual veure canalla «algun nen se'ns ha unit en arribar al Pont d'Armentera», comenta Adolf Quetcuti, «segurament acompanyant al pare o algun familiar».

Aquesta nit els Portants faràn nit a Bràfim abansd’emprendre la recta final. A les 7 del matí, una altra vegada, els portants enfilaràn l'últim tram del recorregut per arribar alPortal del Carro durant el migdia de diumenge, al voltant de les 13 hores. «Esperem que el trànsit ens respecti» comentaQuetcuti ja que, tot i que la jornada d'avui dissabte a transcorregut sense incidències, temen trobar demà diumenge les carreteres transitades per famílies o veïns que van a passar el dia a la platja.

Aquest any se celebra la 26ena edició de la Baixada de l'Aigua,des de la seva recuperació, una comitiva que no només forma part de la tradició tarragonina, sinó que desperta un esperit de germanor entre els pobles que formen part del recorregut i els

tracking