Diari Més

La diada de Sant Roc, trampolí de la diada de la festa major de Sant Magí

La Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau se citen al Cós del Bou

El 4 de 8 amb l'agulla de la Colla Jove

La diada de Sant Roc, trampolí de la diada de la festa major de Sant MagíJan Magarolas Guinovart

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El carrer del Cós del Bou ha viscut aquest dijous al vespre la tradicional diada castellera de les Festes de Sant Roc, la millor prèvia de Sant Magí.

La Colla Jove va fer de sortida un 5 de 8 de postal, seguit del 4 de 8 amb l’agulla, que es va mostrar un pèl tancat pels pisos superiors. Un 2 de 8 folrat molt treballat i el pilar de 7 amb folre van tancar la diada de la Jove. Els de Sant Pere Sant Pau van repetir una clàssica de 8 (3d8, 2d7 i 4d8) sense ni despentinar-se i van prémer l’accelerador per estrenar el pilar de 7 amb folre, un castell que es mereixien i que ja torna a ser seu.

Les dues colles es van traslladar a la plaça de les Cols per prendre mides i assajar estructures. S’hi van poder veure el 9d8 i el 5d9f dels liles i el 2d8f dels verds, entre d’altres.

La diada de Sant Roc va ser un dels actes destacats d’ahir, dia de la Mare de Déu, al barri del Cós del Bou. Al migdia, el president de les festes (Josep Ferrer) va portar la imatge del sant per diferents carrers i, ja a la tarda, una cercavila va recórrer la Part Alta.

Encapçalats pel canó, la cercavila va comptar amb la participació del Drac Petit de Sant Roc, el Cabrot Petit del Vendrell, el Maginet de les Timbales, els Gegants Vells Petits, els grallers Brufacanyes, els Negritos i gegants infantils, el Nano Caleto, els Nanos del barri, els Negritos, els grallers Tocaferro, els Gegants Moros, els grallers Pelacanyes, els Gegants Vells, els Bordons, els Gegants de Vilafranca i el Ball de Bastons de Tarragona.

Més tard, es va fer la benedicció de l’aigua de Sant Roc i, a mitjanit, es va iniciar la revetlla popular amb Fanfarra. Aquest divendres s’acaba el programa oficial amb diverses activitats.

L'estrena del pilar de 7 folrat dels CCSiSP.

La diada de Sant Roc, trampolí de la diada de la festa major de Sant MagíJan Magarolas Guinovart

tracking