Diari Més

Sant Magí

Andròmines i castells de sorra omplen d'expectació les platges de Tarragona

El Miracle i l’Arrabassada han estat l'escenari aquest dijous de dos concursos oberts a la imaginació i l’enginy de petits i grans

El grup Tardidrac, de la Travessa d'Andròmines 2019, va aconseguir portar l'aigua beneïda de Sant Magí a terra.

Andròmines i castells de sorra omplen d'expectació les platges de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona jornada de les festes de Sant Magí ha esdevingut aquest dijous a les platges de Tarragona, en una nova proposta de concursos. La platja del Miracle ha acollit la 10a Travessa d’Andròmines i la platja de l’Arrabassada, el concurs de castells de sorra, el qual ha complert enguany 60 edicions.

El xupinazo marí ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la Travessa, moment en què les andròmines s'han endinsat al mar. L’aventura consistia a fer arribar l’artefacte fins a la boia on hi havia el càntir amb l’aigua de Sant Magí. Un cop aconseguit, els mariners l’havien de portar a la sorra. Enguany però, la Fundació Alverna va sumar una nova prova, a la tornada, l’equip havia d’enfrontar-se a la Batalla Naval, la Sea War, tal com l’ha titulat l’organització inspirant-se amb la saga Star Wars.

Les naus, un cop l’aigua ha estat agafada, han protagonitzat una esbojarrada batalla amb abordatges i lluites entre ells per fer-se amb el càntir, robant si podien una de les 3 vides que tenia cada barca. El grup que ha aconseguit conservar i aguantar el càntir han estat els Tardidrac, amb una nau que recreava un dels dracs de Joc de Trons. En total, han estat set les andròmines que han participar en la Travessa, dues d’elles inspirades amb Star Wars. Malgrat que dues de les embarcacions van enfonsar-se, totes van rebre un premi, ja que la travessa compta amb 7 categories diferents.

A la Travessa també s’hi ha sumat, com cada any, una nova edició de la Travessa infantil, que va comptar amb molts participants, i el concurs de fotografia, amb el qual joves i adults amateurs van captar els moments més emblemàtics de la jornada i les andròmines més enginyoses. Algunes d’elles es podran veure a través d’Instagram amb l’etiqueta #androminestgn2019.

Castells a l’Arrabassada

Simultàniament a la Travessia, l’arena de l’Arrabassada acollia el concurs de castells, organitzat pel Club Maginet. En aquesta edició el certamen complia 60 anys i va comptar, com cada any, amb l’expectació i participació tant d’adults com de petits.

El guanyador de la categoria d’adults ha estat Òscar Sagristà per la seva escultura del Capitoli dels EUA de Washington D.C. Pel que fa a la categoria de grups, van guanyar Els Maginets, que van fer un castell dedicat a la mel i les abelles. El jurat va valorar especialment l’alçada, ja que, tal com ha comentat un dels seus membres, «la sorra d’aquesta platja és poc argilosa i això fa que sigui complicat fer un castell alt». A part però, també han tingut en compte el nivell de detall i l’estètica.

tracking