Diari Més

Sanitat

Les visites de medicina interna del Joan XXIII creixen un 73% després de les obres d'ampliació

L'hospital tarragoní ha passat de 1.200 a 2.070 cites a l'any

Imatge de la Sala Polivalent de l'Hospital de dia del Joan XXIII.

Imatge de la Sala Polivalent de l'Hospital de dia del Joan XXIII.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les visites del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona han augmentat un 72,5% en passar de 1.200 a 2.070 cites a l'any gràcies a l'ampliació i reforma que s'ha dut a terme en l'Hospital de Dia del centre i que ha permès també ampliar la cartera de serveis.

Les obres, que van acabar l'any passat, han possibilitat la millora en l'atenció dels pacients amb la construcció d'una gran sala d'espera, així com llocs de consulta, nous despatxos i dues sales polivalents amb set butaques i tres llits per a portar a terme els tractaments.

A més, els nous espais han afavorit la coordinació amb la Unitat de Diagnòstic Ràpid, una alternativa a l'hospitalització convencional per efectuar avaluacions diagnòstiques de pacients amb símptomes potencialment greus.

«Aquests pacients poden ser derivats des de l'atenció primària al servei d'urgències, la consulta de medicina interna, l'hospitalització domiciliària o la consulta i altres especialitats», ha detallat la cap del Servei de Medicina Interna de l'hospital, Teresa Auguet.

Segons l'especialista, la unitat permet així millorar l'atenció integral dels pacients, disminuir els ingressos i les estades inadequades, a més de brindar una assistència àgil per diagnosticar un problema de salut en un màxim de tres setmanes des de la primera visita.

L'Hospital de Dia té com a objectiu aplicar els procediments diagnòstics i terapèutics que poden realitzar-se en règim ambulatori però requereixen una hospitalització durant algunes hores i compta amb un metge especialista en medicina interna, un estudiant de MIR i una infermera.

Les obres d'ampliació, la inversió de les quals va ser de 400.000 euros, van afectar a una superfície de 473 metres quadrats, on es va crear una nova sala d'espera amb banys, es van ampliar nou consultes i es va construir una sala polivalent amb capacitat de fins a 15 punts d'atenció.

tracking