Diari Més

Medi Ambient

Rates mortes a la platja del Miracle i boles de plàstic a l'Arrabassada

El consistori ampliarà el col·lector de la Part Baixa per evitar les inundacions al barri

Al Miracle, les rates mortes van aparèixer juntament amb les boletes de plàstic.

Rates mortes a la platja del Miracle i boles de plàstic a l'ArrabassadaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La platja del Miracle va ser testimoni ahir d’un fenomen gens habitual. Desenes de rates mortes van aparèixer a la sorra. Segons informa l’Ajuntament, les pluges del diumenge haurien inundat les canalitzacions i els animals haurien mort ofegades. Al Miracle van aparèixer boles de plàstic que es van veure en més quantitat a la platja de l’Arrabassada.

Almenys una cinquantena de rates convivien ahir a la tarda entre els banyistes a la platja del Miracle. Aquesta redacció va poder observar una desena en un tram de només 20 metres. Els animals es trobaven dispersats al llarg de la platja, tots morts. També hi havia un grapat que suraven al mar. El regidor de Neteja, Jordi Fortuny, va assegurar ahir que «som conscients de la problemàtica que provoca les inundacions de la Part Baixa». En aquest sentit Fortuny va anunciar que l’Ajuntament ampliarà a partir de la tardor el col·lector del barri per evitar les inundacions quan plogui com les que es van viure l’octubre passat que van produir alguns ferits per ofegament.

Acabar amb les inundacions és una de les principals reivindicacions dels veïns del Barri del Port que any rere any veuen com l’aigua entra a l’interior dels locals i deixa alguns carrers impracticables l’endemà. L’any passat, l’aigua va causar desperfectes a desenes de cotxes i alguns establiments.

La platja de l’Arrabassada també va viure ahir una situació excepcional quan van aparèixer centenars de boletes de plàstic a l’arena. Àlex Ruiz, encarregat de Serveis de l’empresa de neteja FCC, explicava ahir que no és el primer cop que les boles fan acte de presència a Tarragona, ja que fa un mes van aparèixer a la platja del Miracle. Segons Ruiz, es tracta de boles de PVC que s’utilitzen per a la fabricació d’objectes de plàstic, un material que es transporta en vaixell. L’Ajuntament assegura que no és tòxic i investiga la seva procedència.

MÉS INFORMACIÓ

Apareixen boles de plàstic a la platja del Miracle de Tarragona

Al Miracle, les rates mortes van aparèixer juntament amb les boletes de plàstic.

Rates mortes a la platja del Miracle i boles de plàstic a l'ArrabassadaGerard Martí

tracking