Diari Més

Societat

El Miracle és la platja de Tarragona que registra més robatoris a banyistes

La Guàrdia Urbana creu que els delictes a la zona han baixat gràcies al tapiat dels accessos de la plataforma

Pla general de la platja del Miracle, amb la plataforma tancada al públic a la dreta.

El Miracle és la platja de Tarragona que registra més robatoris a banyistesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com cada any, quan arriba l’estiu, els banyistes de les platges es converteixen en un dels blancs preferits per carteristes i grups de lladres que aprofiten els descuit dels banyistes mentre són a l’aigua per robar carteres, mòbils i qualsevol objecte de valor que trobin. A Tarragona, els socorristes de Creu Roja reben queixes dels usuaris de la platja de l’Arrabassada i el Miracle, però és en aquesta última on es concentren la majoria de robatoris, segons expliquen els mateixos professionals que vigilen les platges.

Pel socorrista Javi Jiménez, aquest és el tercer any que treballa a la platja del Miracle. En plena temporada alta i amb tres setmanes d’agost encara per endavant, creu que hi ha hagut més furts que l’estiu passat. «De moment n’hem comptat uns cinc o sis», assegura. Els lladres, generalment joves, es passejen per la platja vestits en banyador i amb una tovallola sota el braç, en busca de la seva víctima.

La Guàrdia Urbana quantifica quatre furts des de l’1 de juliol i creu que aquests delictes a la zona han disminuït. «La nostra percepció des de la Divisió de Segureta Ciutadana és que els fets delictius coneguts han baixat en relació a l’any passat», apunten fonts del cos policial. Els Mossos d’Esquadra també atenen aquests delictes per la qual cosa és possible que s’hagin registrat més de quatre durant aquest últim mes i mig.

La policia apunta al tapiat dels accessos de la plataforma del Miracle, el maig, com una de les raons per entendre aquesta reducció de furts. L’Ajuntament va segellar amb totxos i ciment les torres que, a través d’unes escales, comuniquen la plataforma amb el carrer, a sota de l’estructura. En aquests espais, assenyala la guàrdia urbana, vivien alguns indigents, entre els quals hi havien alguns menors estrangers no acompanyats (MENAS). Els agents van fer un operatiu el passat juliol la zona ja que havien almenys 12 persones pernoctant al parc ubicat a la part superior de la plataforma. «Alguns dels fets delictius que es produïen a la platja eren comesos per aquestes persones», informa la policia municipal.

Arnau Heredia, que vigila la platja desde la caseta principal de la Creu Roja a la plataforma del Miracle, apunta que els robatoris s’acostumen a produir al mig de la platja. Els turistes acostumen a denunciar el furt als socorristes que, o bé truquen a la Guàrdia Urbana o els conviden a acudir a la comissària per denunciar-ho. Sovint, els treballadors de la neteja es troben les carteres i les bosses a la brossa que els lladres llencen després de sustraure els diners i objectes de valor del seu interior.

41 incidències

Des de l’1 de juliol, la Guàrdia Urbana ha registrat un total de 41 incidències a la platja del Miracle. «També tenim requeriments de Creu Roja que ens truca quan els banyistes no obeeixen les indicacions dels socorristes i hem denunciat algunes conductes contràries a les ordenances municipals», expliquen fonts policials.

La plataforma, tancada al pública durant els últims anys, és el refugi de persones sense sostre. Actualment, almenys una desena de persones viuen al voltant de l’estructura. A sota del pont que condueix a la part superior, un grup de persones s’hi ha instal·lat protegint-se amb una lona de plàstic.

Una empresària que regenta un local proper a la plataforma assegura que la presència de la policia a la zona és constant a causa dels robatoris per grups de joves. Fa uns dies, explica, aquests nois van atacar un home que dorm al carrer. Assegura que li van llençar pedres causant-li ferides i va necessitar l’assistència d’una ambulància que se’l va endur a l’hospital. Els Mossos d’Esquadra no tenen constància d’aquesta agressió però sí d’un parell de joves que llencen pedres a la zona i que el 8 d’agost van ser identificats.

tracking