Diari Més

El final de la iMAGInada i el Ball Pla de Sant Magí com a tret d'inici

Demà comença un programa oficial de les festes que s’allargarà fins dilluns que ve

Instant del Ball Pla de Sant Magí, ahir al vespre al Portal del Carro.

El final de la iMAGInada i el Ball Pla de Sant Magí com a tret d'iniciGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui s’acaben els actes previs del programa de la festa major de Sant Magí. El gruix d’aquesta etapa l’ha protagonitzat, durant cinc dies, el festival de la iMAGInada, al Camp de Mart. Aquest va dir adéu ahir amb un dinar popular i, abans, un ball per acomiadar l’onzena edició. Enguany aquest espai ha estat de nou un punt de trobada per als tarragonins per escalfar motors i disposar d’una alternativa als actes organitzats des de les entitats religioses i l’Ajuntament.

Precisament un dels actes religiosos es va dur a terme ahir al Portal del Carro. Després de la missa es va realitzar, al vespre, una ballada del Ball Pla de Sant Magí, a càrrec de l’Esbart Dansaire, i posterior ballada popular. El Ball Pla de Sant Magí de Tarragona va sorgir l’any passat per la confraria de Sant Magí i compta amb diverses músiques. El ball consta de dues parts: a la primera, tots el balladors s’agrupen en parelles que van rotant, mentre que en la segona, amb un accentuat canvi de la música, tots ballen en una rotllana. Els primers a ballar-lo són membres de l’Esbart Dansaire de Tarragona i, un cop acabat, es repeteix obrint-lo a la població. Es té constància que antigament es ballava a l’ermita de la Brufaganya i es torna a ballar, coincidint amb la sortida de missa, un dels dies de la novena, en un acte organitzat per la Confraria de Sant Magí Màrtir.

Pel que fa al programa d’avui, a partir de les 18 hores el CAP Muralles acull un taller de manualitats a la fresca i, a les 19 hores, al local dels Xiquets del Serrallo s’hi podrà veure un assaig obert de canalla i escola de castells. Mitja hora més tard, els Xiquets de Tarragona, al pati del Pou de l’Ajuntament, farà el mateix, com també, des de les 20 hores, al local social de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Després d’aquests primers assajos, les colles faran assajos especials per preparar la diada de dilluns a la plaça de les Cols.

A les 22 hores la plaça de la Font comptarà amb una Dansa Catalana, a càrrec de l’Esbart Dansaire, i a la mateixa hora s’iniciarà des del portal del Roser una visita guiada: Llegendes de Tarragona. Mites i llegendes que s’amaguen per la Part Alta. El recorregut està organitzat per Itinere i cal fer la reserva a itinere@turismedetarragona.com o al telèfon 977 239 657. El preu de les entrades és de 9 euros per al públic general, 7 euros de preu reduït i de 4 per als nens de 6 a 12 anys. L’activitat té una durada de 2 hores i mitja i disposa de places limitades.

tracking