Diari Més

Sanitat

Denuncien el tancament de llits als hospitals de Tarragona i l'Ebre durant l'estiu

Ara hi ha tancats un total de 136 i s’ha tancat un quiròfan a l’Hospital Joan XXIII

Membres de la plataforma, durant una concentració a les portes de Joan XXIII.

Membres de la plataforma, durant una concentració a les portes de Joan XXIII.Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup de Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha convocat aquest migdia una concentració davant les portes de l'Hospital Joan XXIII per denunciar el tancament dels llits als hospitals del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre durant la temporada d'estiu. La congregació ha aplegat desenes de persones que han clamat «sí que hi ha llits, però estan tancats».

Segons les dades que ha pogut recollir el Grup de Defensa de la Sanitat Pública, amb l'ajuda de professionals i segons el que han pogut saber dels diferents hospitals del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, ara hi ha tancats un total de 136 llits, fet que suposa un 11% de la seva totalitat.

Pel que fa al Joan XXIII, denuncien que, segons les dades recollides, hi ha una baixada de l'activitat quirúrgica de la Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), la qual està funcionant al 50% i que s'ha tancat un quiròfan. També reclamen que ha baixat l'activitat general dels hospitals, deixant només «allò que és urgència», ha afirmat Marisa Cañón, membre del grup. Les repercussions d'això arribaran al setembre, segons Cañón, «perquè la llista d'espera que anem arrossegant augmentarà», explica.

Durant la concentració, Laia Estrada, portaveu de la CUP, que ha comparegut per donar suport a la denúncia, ha llegit el manifest el qual explica que «el Departament de Salut de la Generalitat prefereix estalviar-se diners a cobrir les baixes de les vacances del personal sanitari, malgrat que és evident que ni les malalties ni l'activitat hospitalària no fan vacances».

El Grup de Treball de la Sanitat Pública també ha explicat que en aquesta inaccessibilitat per part dels malalts als llits tancats veu unes conseqüències directes «evidents». Per la seva banda, Montse Sans, membre del Grup de Defensa de la Sanitat Pública, ha explicat que una dels problemes que generen els tancaments dels llits és la massificació en els serveis d'urgència, «obligant als professionals a treballar en moltes ocasions en zones no habilitades per això, com els corredors», fet que suposa un «efecte dominó», ha afegit.

tracking