Diari Més

El pacte de Junts, el PSC i ECG manté les retribucions del Consell Comarcal del Tarragonès

Cada plenari, Junta de Govern, Comissió Assessora de Seguiment i Junta de Portaveus comportarà una dieta de 382,50 euros

Foto de família dels consellers del Consell Comarcal del Tarragonès a les portes de la seu.

El pacte de Junts, el PSC i ECG manté les retribucions del Consell ComarcalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tal com era d’esperar, les retribucions en forma de dietes dels consellers comarcals al Tarragonès es mantindran respecte al que es va aprovar ara fa quatre anys. Així es va publicar el passat divendres 9 d’agost al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT). Són dietes ja que, en aquest òrgan supramunicipal, no hi ha un règim de dedicacions com sí que n’hi ha als ajuntaments, diputacions i parlaments. El cost d’una reunió del consell plenari es manté en 13.005 euros si ens atenim a la retribució per assistència en aquest òrgan, de 382,50 euros, i que és el mateix que per a les juntes de govern, la Comissió Assessora de Seguiment i les juntes de portaveus. El Consell Comarcal, però, fixa un límit en les retribucions mensuals ja que tots els 34 membres de la corporació ja perceben un import en motiu del seu càrrec polític com a regidors als seus respectius ajuntaments. És per això que el recent nomenat president Joan Martí Pla i Pla, també alcalde de Perafort, té el límit en 1.620 euros. Són diners extres, això sí, al seu sou ja estipulat en la resta d’administracions on tinguin el seu lloc.

Va ser al 2015 quan el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) va decidir rebaixar un pèl aquestes retribucions, durant el mandat que va iniciar Pere Virgili (CiU). Al 2011, qui va assumir el càrrec de president del CCT comptava amb un topall salarial de 1.800 euros.

Els topalls es fixen per a tots els representants polítics, també els que no hi tenen cap responsabilitat de govern. És el cas dels membres de la CUP, el PP, Ciutadans o ERC, que es van quedar fora del pacte establert entre socialistes, Junts i En Comú Guanyem (ECG). El cartipàs, presentat el mes passat, fixa cinc vicepresidències –dos per al PSC, dos per a Junts i una per a ECG– a banda de la vicepresidència primera de l’alcalde del PSC de Constantí Óscar Sánchez Ibarra, qui ostentarà el càrrec de president en la segona etapa del mandat. La vicepresidència primera té el topall fixat en els 684 euros, de la mateixa manera que la resta de vicepresidents. Aquest import s’incrementaria en cas que algun d’ells fos alhora portaveu del seu grup –serien 983,25 euros–, però no es produeix aquesta coincidència.

A banda dels càrrecs de govern, també hi ha les comissions informatives. En cas que de ser-ne president, la retribució màxima mensual és de 342 euros i, si coincideix que s’és portaveu, s’eleva a 598,50 euros. Aquest cas es repeteix amb les Juntes de Govern. Són dos portaveus que alhora ostenten aquests càrrecs: Francisco David González Cardeña (PSC) i Josep Toquero Pujals (Junts).

Per sota seu hi ha el topall per als vicepresidents de comissions informatives –222,30 euros–, que tan sols afecta a José Antonio Benedicto Conte (PSC), i el dels portaveus de la resta de grups: Núria Batet Miracle (ERC), Mario Téllez (ECG), Juan Antonio Ramírez Rubio (Ciutadans), José Luis Martín García (PP) i Oriol Olivé Barberà (CUP). Tots ells no podran cobrar més de 303,53 euros al mes per la seva tasca al Consell Comarcal. Finalment, hi ha 9 consellers d’ERC i 3 de Ciutadans que sense ser portaveus i sense cap responsabilitat de govern tan sols podran arribar als 213,75 euros mensuals.

Els consellers, doncs, percebran per cada consell plenari, junta de govern, comissió assessora de seguiment o junta de portaveus 382,50 euros, mentre que les comissions informatives van a 270 euros i els consells d’alcaldes a 108 euros.

Cartipàs

El Consell Comarcal del Tarragonès ha escollit sis vicepresidències, de les quals tres corresponen al PSC, dues a JxCat i una a En Comú Guanyem. La presidència recau els dos primers anys de mandats en Joan Martí Pla (Junts) i els dos darrers en Óscar Sánchez (PSC). Sánchez serà, de fet, vicepresident primer, mentre que la resta de vicepresidències són per Anna Magrinyà (Junts), Begoña Floria (PSC), Josep Maria Nolla (Junts), Antonio López (PSC) i Marisa Méndez de Vigo (ECG).

Per altra banda, són membres de la Junta de Govern del CCT Josep Toquero i Anna Magrinyà, de Junts; Óscar Sánchez, Begoña Floria, Antonio López i Francisco David González (PSC) i Marisa Méndez de Vigo (En Comú Guanyem). S’han creat sis àrees de treball: Serveis Interiors, Béns i Noves Tecnologies, Hisenda i Promoció Econòmica, Urbanisme, Medi Ambient i Agricultura, Benestar Social i Família, Cultura i Ensenyament, Joventut i Esports.

tracking