Diari Més

Castells

El Concurs de Castells ja té nova taula de puntuacions

Aquesta entrarà en vigor el proper 1 de setembre

Ronda conjunta de la jornada de diumenge del Concurs de Castells

L'1 x 1 del Concurs de CastellsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Assessora del Concurs de Castells ha validat una nova taula de puntuacions que entrarà en vigor l’1 de setembre i que servirà per al rànquing classificatori i per a les tres jornades del certamen el 2020. L’acord és fruit de les tres sessions realitzades per la Comissió per debatre els diferents punts aprovats.

Durant la última trobava de la Comissió, que es va celebrar dijous,s’ha decidit mantenir les tres estructures inèdites que es van incorporar el 2018 - el 9 de 9 amb folre, el 2 de 10 amb folre, manilles i puntals, així com el 4 de 10 sense manilles-. Pel que fa a la valoració de les estructures, la Comissió ha aprovat intercanviar el valor dels castells de deu pisos amb els castells desfolrats, donant més valor als castells de deu pisos.

La Comissió ha acordat reobrir el debat al voltant dels castells carregats, de cara al rànquing classificatori i de cara a les tres edicions del concurs, es valoraran tant els castells carregats com els descarregats. La Comissió ha detectat que aquesta normativa s’allunya de la realitat de les places i s’ha volgut corregir la incoherència que el concurs no validi una actuació que al final tothom (colles, premsa, públic...) la dóna per vàlida. Un cop analitzada i debatuda la norma, en aquests dos anys d’experiència s’ha demostrat que aquesta no augmenta la seguretat i que s’allunyava de la realitat de les places. En aquest sentit, la Comissió seguirà treballant a través de les normes bàsiques i del protocol de plaça a favor de valorar més positivament els castells descarregats.

La Comissió Assessora està formada per 21 persones: un representant de les sis primeres colles classificades a l'última edició del Concurs; unpels guanyadors de la jornada de dissabte; un per les colles locals de les poblacions organitzadores del Concurs; cinc experts castellers; Pere Ferrando, president del Jurat del certamen; unrepresentant de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; i untècnic de la Conselleria de Festes de l’Ajuntament de Tarragona.

MÉS INFORMACIÓ

La Comissió Assessora del Concurs de Castells de Tarragona revisa la normativa

tracking