Diari Més

Entitats

Neix l'AVV Cala Tamarit per forçar l'Ajuntament a recepcionar la zona

El president, Agustí Vizcarra, diu que «fa temps que nosaltres ens encarreguem de la neteja»

Antiga caseta de vendes de la promotora de la urbanització, que podria ser la seu de l'entitat.

Neix l'AVV Cala Tamarit per forçar l'Ajuntament a recepcionar la zonaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Cala Tamarit s’ha constituït oficialment i el pròxim mes de setembre celebrarà la primera assemblea. El president de la nova entitat és Agustí Vizcarra, qui va informar a aquesta redacció que «el principal objectiu» és «fer força perquè l’Ajuntament recepcioni la urbanització i procedeixi al seu manteniment». L’associació estableix en el segon article dels estatuts que els veïns volen «ser receptors dels serveis mínims municipals i infraestructures com a ciutadans d’aquest municipi». Vizcarra va comentar que «volem que, com succeeix a la Móra, l’Ajuntament faci la neteja, arrangi les voreres i posi papereres».

L’origen de la nova associació de veïns se situa cinc anys enrere, quan persones residents a la zona «vam començar a netejar la urbanització i, a poc a poc, s’hi van sumar altres». Passat aquest temps, «no pot ser que siguem els veïns els que netegem els carrers i els boscos, i que la gent faci una aportació econòmica, com ara», va dir el president.

L’entitat ha iniciat contactes amb el nou govern municipal, però, a partir d’ara, «anirem com a associació i no de manera individual». Entre les reivindicacions que planteja l’associació està aconseguir que l’Ajuntament es responsabilitzi de la neteja de la zona boscosa, la qual cosa han fet veïns de la urbanització, «perquè un dia hi haurà un incendi i tindrem un problema». Vizcarra va afegir: «Espero que l’Ajuntament aporti solucions».

Per altra banda, l’associació iniciarà converses amb els càmpings localitzats en les proximitats de la urbanització «perquè hi ha usuaris que deixen brossa als carrers i al bosc, i, per exemple, per Sant Joan van tirar petards, cosa que està prohibida en aquest espai pel perill d’incendi».

L’associació no disposa de local. En aquest context, demanarà al promotor de la urbanització que «cedeixi la caseta d’informació i vendes, que està abandonada i amb els vidres trencats, per poder disposar d’una petita seu on reunir-nos», va dir Vizcarra.

El president de la nova associació va afirmar que la constitució de l’entitat no obeeix a discrepàncies amb l’Associació de Veïns la Móra-Tamarit, amb la qual «hem col·laborat», però sí que va dir que «cada zona té les seves problemàtiques i mai ha fet cas a les nostres peticions».

Superat el mes d’agost, l’entitat informarà els veïns de la celebració de l’assemblea del setembre amb l’objectiu d’exposar, de primera mà, les reivindicacions que planteja.

tracking