Diari Més

Societat

El sistema de recollida de la Part Alta de Tarragona crea diversos «punts negres»

Veïns, turistes i restauradors deixen les seves deixalles fora de l’horari establert als llocs on després s’instal·len les papereres mòbils

Al carrer d'en Riudecols i tot el seu voltant hi ha diversos punts.

El sistema de recollida de la Part Alta de Tarragona crea diversos «punts negres»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A la Part Alta de Tarragona una acció tan quotidiana com anar a llençar la brossa es converteix en un calvari per a veïns i restauradors, especialment a l’estiu. Per aquest motiu, alguns opten per saltar-se els horaris fixats per l’Ajuntament i dipositar els seus residus diaris al carrer.

Cada dia de la setmana, la brigada municipal instal·la papereres mòbils en diferents carrers del barri, a partir de les set del vespre. Més tard, a partir de les nou, les torna a recollir. Els treballadors ja veuen habitual trobar-se bosses, capses i altres als punts on just hi han de posar una d’aquestes papereres, que visiblement s’han llençat molt abans. L’anterior govern va optar per aquest sistema de recollida donat que els carrers de la Part Alta són estrets i no hi caben contenidors a la majoria de llocs.

Els contenidors, també els de recollida selectiva, es troben, en la seva majoria, als accessos de fora muralles, però també hi ha dues illes a la plaça de les Pescateries Velles i a la plaça de la Pagesia. Les distàncies, però, fan que alguns restauradors i veïns no s’hi desplacin i optin per deixar-ho al mateix punt on, l’endemà o hores més tard, el personal de neteja torna a passar.

El carrer d’en Riudecols

Un d’aquests «punts negres», tal com els anomena el veí Amadeu López, es troba al carrer d’en Riudecols, tant amb la cantonada amb la plaça d’en Ripoll com amb el carrer dels Cavallers. López es mostra crític especialment amb els serveis del Departament de Neteja de l’Ajuntament. Després d’enviar la queixa mitjançant el telèfon verd, encara no li han dit quina mesura duran a terme per erradicar aquests casos. «Com a mínim, que posin un cartell amb l’horari», demana aquest veí del barri, en relació també a la informació per als turistes que s’allotgen a la zona.

Ell mateix ha parlat amb alguns dels seus conciutadans per tal que no llencessin la brossa fora de les hores estipulades, però és partidari que sigui l’Ajuntament qui actuï. En una darrera resposta, el consistori l’emplaça a què presenti una instància a l’Oficina d’Atenció Municipal Ciutadana. «Hi he d’anar jo? És l’administració qui ha d’actuar d’ofici!», assegura. En aquest sentit, denuncia que agents de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i la mateixa brigada de la neteja es passegen sovint per la zona i en són conscients. Si els cartells no funcionen, López recomana que inspectors vigilin i informin els veïns de quina és la normativa per a la recollida de deixalles. Aquest mitjà ha intentat conèixer quines són les mesures que des de l’Ajuntament de Tarragona es té previst endegar per tal d’acabar amb aquests «punts negres», però de moment no hi ha hagut resposta.

tracking