Diari Més

'Magik Boada' serà la nova beguda de les festes de Sant Magí

El còctel és una creació entre el Sr. Boada i l'impulsor d'El Petonet, Josep López

Imatge de la presentació del nou còctel, realitzada a la plaça del Fòrum.

'Magik Boada' serà la nova beguda de les festes de Sant MagíGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el nom de MagikBoada s'ha presentat avui el que serà la nova beguda de les festes de Sant Magí, les quals se celebraran del 14 al 19 d'agost. Es tracta d'una combinació, a parts iguals, de licor El Petonet, cervesa i granissat de llimona, ideada pel mestre dels entrepans, Eduard Boada, i el restaurador i impulsor del licor de crema d'arròs tarragoní, Josep López. La caracterització ha anat a càrrec de l'artista Josep Maria Rosselló, que en el seu moment també va crear el logotip d'El Petonet.

Durant la presentació del nou còctel, el matí d'aquest dimarts a la plaça del Fòrum, López ha explicat que Boada li va enviar una carta explicant-li la idea on argumentava que Santa Tecla té una beguda però Sant Magí encara no, i que la seva voluntat era fer «alguna cosa per Tarragona amb alguna cosa de Tarragona». Per això va pensar en El Petonet, possiblement «l'únic licor de la ciutat», ha explicat Boada. A López, que comparteix la idea tant «a nivell professionalcom personal», ha explicat que Boada li va dir a la carta que «si t'agrada la idea, aquest és el meu regal, i si no t'agrada, em posaré molt trist».

MagikBoada, tal com han explicat durant l'acte, que ha comptat amb la presència dels seus impulsors i el portaveu del grup municipalJXCat, Dídac Nadal, no té cap secret i l'han creat amb la voluntat que qualsevol bar i restaurant pugui oferir-la als seus clients. El que sí que està registrat és el seu nom, que va ser pensat per Rosselló, jugant amb el nom de Magí i Boada. Pel que fa al seu gust, Boada ha recalcat que és una beguda molt refrescant, gràcies a la cervesa i el granissat, i amb un toc suau que li dóna el licor. També ha comentat que va pensar en diverses combinacions amb cafè, però va acabar pensant en quelcom refrescant que estigués fet amb un producte de Tarragona. El mestre dels entrepans ha acabat comentant que li hagués agradat fer un combinat «més solemne» però ha afegit que «no en sé més, sóc una persona humil». López, per la seva banda, ha aclarit que és una beguda que, a part de ser molt fresca, et treu la set, i «en unes dues hores no tens ganes de beure aigua».

El primer dia de les festes, el 14 d'agost, està prevista una presentació popular, a les19ha la plaça del Fòrum, perquè tothom pugui tastar aquesta nova beguda que, per les seves qualitats, els seus impulsors esperen que es converteixi en la beguda típica de Sant Magí.

Imatge de la presentació del nou còctel, realitzada a la plaça del Fòrum.

'Magik Boada' serà la nova beguda de les festes de Sant MagíGerard Martí

tracking