Diari Més

Sant Magí

Una vintena de persones posen la predel·la i el 'toldo' al Portal del Carro

Participen bombers jubilats i membres de la Confraria de Sant Magí i dels Portants de l’Aigua

Moment en què es procedeix a instal·lar la predel·la.

Una vintena de persones posen la predel·la i el 'toldo' al Portal del CarroCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confraria de Sant Magí Màrtir de Tarragona, amb el suport dels Portants de l’Aigua i de bombers jubilats, van procedir, el passat dissabte, a la instal·lació de la predel·la a la façana de la capella del Portal del Carro i del tradicional tendal, conegut popularment com el toldo de Sant Magí. Aquest és el tradicional acte que anuncia la celebració de les festes que la ciutat de Tarragona dedica al seu copatró.

Carles Salvadó, coordinador de Portants de l’Aigua, va comentar que aquesta intervenció «es va uns dies abans de l’inici de les festes». Un dels aspectes més característics de l’acció és «la participació de bombers jubilats, que ens ajuden a posar la predel·la i el toldo». «Nosaltres intervenim perquè formem part de la Confraria de Sant Magí Màrtir de Tarragona». El seu president, Adolf Quetcuti, va ser una de la vintena de persones que van posar el seu granet de sorra per la transformació del Portal del Carro.

Per altra banda, el pròxim dimecres, dia 7 d’agost, l’Espai Salvador Fa, localitzat a la Mitja Lluna, membres de l’Esbart Dansaire de Tarragona explicaran els passos del Ball Parlat de Sant Magí, a totes les persones que vulguin introduir-se en aquesta activitat. Aquest ball tindrà lloc davant la capella del Portal del Carro, el dilluns 12 d’agost, a tres quarts de vuit del vespre, en acabar la novena.

El Portal del Carro rep aquest nom per una antiga porta que va ser tapiada el 1369 a causa del clima bèl·lic que es respirava. En època medieval va ser ampliada per facilitar l’accés de carros a la ciutat. La porta es considerava santa, ja que es deia que per ella va sortir de Tarragona Sant Magí, qui era perseguit pels romans. Va ser un dels primers cristians de la ciutat. El copatró va néixer a finals del segle III. Després de fugir, va ser capturat pels seus perseguidors i va morir degollat el 25 d’agost de l’any 306.

La vela moment abans de ser col·locada.

Una vintena de persones posen la predel·la i el 'toldo' al Portal del CarroCedida

tracking