Diari Més

Infraccions

La Guàrdia Urbana de Tarragona fa retirar 87 taules irregulars de la plaça de la Font

El nou govern municipal assegura que farà un seguiment per tal de sancionar les terrasses que envaeixen l’espai públic

Imatge de la plaça de la Font de Tarragona.

Un home li propina una bofetada a una dona en plena plaça de la FontGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba l’estiu i les terrasses s’omplen de clients. En alguns casos, per acció d’aquests i, per altres, per voluntat del mateix negoci de fer més caixa, l’espai públic ocupat acaba sent més del que és reglamentari. El passat divendres la Guàrdia Urbana va sancionar vuit locals de la plaça de la Font i va fer retirar 87 taules amb les seves corresponents cadires per estar fora del límit marcat. «Són moltes», afirma el regidor Xavi Puig –que fins al passat 26 de juliol portava l’àrea de Llicències. La voluntat del consistori és posar fil a l’agulla en una situació fins ara, afegeix, «molt laxa» en què la normativa «s’aplicava molt poc». És per aquest motiu que els agents de la policia local, segons ha explicat aquest dilluns Puig, van anar prèviament a les cinc de la tarda a «advertir» de les irregularitats i a «informar» de tot allò que estaven incomplint. Unes hores més tard –segons negocis consultats, cap a les 23.30 hores–, una altra patrulla de la Guàrdia Urbana va fer una «segona passada» per «revisar» el compliment. Set establiments han hagut de pagar una multa de 400 euros –200 euros si es paga en un període anterior als vint dies– per una falta d’ocupació indeguda. Un vuitè, a més, haurà de pagar no tan sols per aquest motiu sinó també per tenir fil musical sense permís, és a dir, per incompliment de la llicència.

Distància de tres metres

A la plaça de la Font no hi ha línies de limitació com les que l’anterior govern va pintar al carrer Lleida, però segons l’Ajuntament «el restaurador ja sap» fins a on pot posar taules i cadires. Alguns dels negocis preguntats per aquest mitjà es queixaven que no tenien aquesta informació. «No ens han enviat mai cap circular, només rebuts», diu Oscar Taverner (Candil). Karim Abderrahim, del restaurant Pòdium, destaca que «no ens van informar de tot el que incomplíem». Segons l’Ajuntament, les terrasses en aquesta plaça no poden sobrepassar els bancs públics per l’interior i els tres metres de distància respecte als edificis per l’exterior.

«Una de les prioritats d’aquest govern és posar ordre a l’espai públic de Tarragona», ha assegurat el regidor Xavi Puig. «Els restauradors han de poder generar activitat econòmica però també els veïns han de poder accedir a casa seva en condicions de màxima accessibilitat», ha afegit en roda de premsa.

Els establiments de la resta de la ciutat ja es poden preparar si es compleix l’amenaça del govern de, fins i tot, fer inspeccions sense avís previ en altres indrets de la ciutat. «Tots els carrers seran revisats», alerta Puig, «el restaurador ha de ser responsable».

Altres zones esmentades per l’equip de govern són el Fòrum i Corsini. «La plaça de la Font és un espai emblemàtic, la problemàtica la coneixem des de fa temps», ha dit el regidor. I és que tant en aquest indret com al Fòrum coincideix que hi ha veïns que fa anys que protesten per la massificació de les terrasses. «A la Part Alta hi ha un problema evident de convivència, la ciutat és primer per viure-hi i després per passar-ho bé», ha conclòs.

De moment, els establiments, vista l’alerta, ja han fet el primer pas: properament tindran una reunió per decidir conjuntament quines accions emprendre.

tracking