Diari Més

Veïnal

L'AAVV de la Móra ja negocia amb el govern per esdevenir EMD

El barri va finalitzar ahir les seves festes amb la travessia de natació, que va sortir des de Tamarit

Els nedadors, ahir, sortint des de la Cala Jovera de Tamarit.

L'AAVV de la Móra ja negocia amb el govern per esdevenir EMDGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El desig de la Móra i Tamarit de constituir-se com a Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) no s’atura amb el canvi de govern. De fet, ja s’han iniciat les converses per tal de donar-li un nou impuls als tràmits necessaris i que la Generalitat ho acabi aprovant. «Tinc esperances en què el nou govern aporti una altra solució», afirmava el president veïnal Francesc Garcia. I és que ahir es van acabar les festes de la urbanització, que des del 26 de juliol ha comptat amb una programació àmplia que ha deixat «cansats» els organitzadors, especialment pel que fa als permisos que les diferents administracions els exigeixen. «Tot són exigències, però a l’hora de col·laborar no hi ha res», afirma Garcia, que denuncia «nosaltres no som un Ajuntament, som una entitat veïnal, i l’única subvenció que tenim té un control massa rigorós i gairebé no ens la donen».

El nou executiu local té la intenció de tirar endavant, de cara al 2020, els Consells de districte. La ciutat quedaria dividida en cinc zones, una d’elles Llevant. Francesc Garcia dona la benvinguda a la iniciativa, però recorda que «nosaltres tenim altres necessitats que l’Arrabassada o Boscos» i, en aquest sentit, continuaran reclamant l’EMD. A partir del setembre, consistori i AAVV s’han emplaçat a redactar una memòria econòmica que dicti si és viable o no l’EMD, un tràmit que requereix l’administració autonòmica per autoritzar-ne la constitució. «Nosaltres creiem que és viable», assegura Francesc Garcia.

Després, caldrà recollir signatures i presentar-ho a la Generalitat «de la mà de l’Ajuntament». «Aquí no s’ha fet mai res, no tenim ni un centre social per a joves o grans, una EMD incrementaria els ingressos per a tota Tarragona mitjançant subvencions», destaca el president de l’entitat.

Precisament Jordi Fortuny, tinent d’alcalde de l’Ajuntament, i Dídac Nadal, portaveu del grup municipal de Junts, van assistir ahir a l’onzena edició de la Travessia de Natació Tamarit-La Móra. 104 nedadors van participar de la competició amb el seguiment de dues barques de la Móra i quatre caiacs, dividits en vuit grups per motiu de gènere i edat. Garcia valorava «molt positivament» el desenvolupament de les festes, que es van allargar des del 26 de juliol fins ahir, 4 d’agost. Pel que fa a la travessia marítima, que va unir la Cala Jovera, a Tamarit, amb la platja de la Móra, va assegurar que tot i que havien faltat alguns dels nedadors més ràpids –per manca de compatibilitat amb altres compromisos– hi havia hagut «bones marques» entre els 19 minuts dels guanyadors fins a més d’una hora dels darrers en arribar a la meta.

Les festes han comptat amb moltes altres activitats, entre elles una diada castellera aquest dissabte, àpats populars, o l’actuació dels Diables de la Riera de Gaià ahir a la nit i, en acabar, una cantada d’havaneres i rom cremat.

tracking