Diari Més

Urbanisme

De l'antiga seu de l'Autoritat Portuària només queda l'esquelet de l'edifici

La previsió és que les obres de reforma integral hagin  acabat la tardor del 2021

Aspecte que ofereix actualment l'antiga seu del Port, com a resultat de les obres de reforma.

De l'antiga seu de l'Autoritat Portuària només queda l'esquelet de l'edificiCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de rehabilitació de l’antiga seu de l’Autoritat Portuària segueixen el calendari previst. L’edifici ha estat buidat en la seva integritat i, des de l’exterior, només s’aprecia l’esquelet de l’immoble que va acollir les oficines del Port de Tarragona fins al 2010, quan es van traslladar a un de nova construcció situat a pocs metres de distància. El Port va adjudicar les obres de reforma integral a la UTE formada per COMSA, SAU i Gestión Ingeniería y Construcción de la Costa Dorada (GICSA), per valor de 4,7 milions d’euros, sense IVA. Les obres es van iniciar el passat més d’abril i la previsió és que tinguin una durada de 18 mesos, per la qual cosa podria tornar a estar operatiu la tardor del 2021.

Fa uns anys el Port va valorar la possibilitat de demolir l’edifici, afectat per diverses patologies. Després d’una campanya ciutadana favorable a la seva conservació, per entendre que es tracta d’un immoble singular, es va prendre la decisió de fer una intervenció per tal de donar una segona vida.

L’opció final triada va ser un model mixt d’ús administratiu i de serveis portuaris. D’aquesta manera, Port Control es traslladarà a l’última planta de l’edifici, on també s’ubicaran els serveis tècnics i administratius de Salvament Marítim, entre altres. També hi haurà plantes que acolliran oficines per terceres empreses, mentre que la planta disposarà d’un centre d’interpretació del Port.

tracking