Diari Més

Un entrepà de 30 metres amb la signatura de Can Boada presideix l'avantsala de les festes de Sant Roc

Els organitzadors valoren la jornada «com un èxit», i asseguren que l'any vinent ho volem repetir»

L'Eduard tallant l'entrepà amb unes tisores, com sempre ha fet a Can Boada.

Un entrepà de 30 metres de llarg amb la signatura de Can Boada presideix les festes de Sant RocMireia Pallejà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cós del Bou s'ha convertit durant la tarda de dissabte en Can Boada: un entrepà de trenta metres de llarg presidia el carrer, un entrepà supervisat per un dels bàrmans més famosos de Tarragona, l'Eduard Boada. Per tal de poder fer un mos a l'entrepà calia agafar un tiquet, i aquests s'han acabat instants després que l'Eduard fes els honors i comencés a repartir.

A les 19 hores el Cós del Bou ja estava ple de gent, la gran majoria nostàlgics dels entrepans de l'Eduard, que no es volien perdre l'oportunitat de tornar a fer un petit tast i gaudir de les festes de Sant Roc. Aquest era el cas d'en Marc Solà, en Sergi Pinyes i l'Àngela Rodríguez. «Estem aquí perquè hi havia un entrepà del Boada» deia en Marc, «anava habitualment al bar». «Trobava a faltar els entrepans del Boada, i aquest ha complert les expectatives» assegurava l'Àngela amb un tros d'entrepà a la mà.

Diari Més ha pogut parlar amb l'Eduard qui ens ha explicat el procés d'aquest entrepà de 30 metres. «Això ha estat com dirigir una orquestra simfònica, un equip de persones ha tallat les barres de pa, uns altres sucaven el tomàquet al pa, els altres posaven el pernil. En resum, cadascú feia una tasca, com una orquestra», comentava l'Eduard, satisfet de la bona rebuda dels veïns de la ciutat cada vegada que és protagonista, encara que ell prefereixi no ser-ho.

La jornada ha estat un èxit, «és una cosa que ens hem 'tret de la màniga' però que ha tingut molt bona acollida, l'Eduard i el barri Cós del Bou són dues coses molt estimades», explicava la Sílvia Petit, membre de la Junta de l'Associació Cultural Festes de Sant Roc. Aquest any el barri celebra els 175 anys de les festes i per això «volíem fer una cosa més especial». «És el primer entrepà gegant que es fa, de fet, volíem simular el braç de Santa Tecla» comentava la Sílvia «i l'any vinent ho volem tornar a repetir». Per fer aquest entrepà els membres del barri han estat a les ordres de l'Eduard, «ho teníem tot preparat tal com l'Eduard ens va dir, ha vingut i ens ha supervisat la feina. És com el Johann Cruyff del Barça, ens ha dirigit, hem sortit a jugar i hem guanyat».

Els veïns més petits del barri també han participat de la jornada, per exemple, l'Alba, el Toni i el Roger venien galetes del barri amb el dibuix de les festes de Sant Roc. «Ha vingut molta gent, nosaltres des de petits venim aqui perquè estem molt vinculats al barri», deia el Roger.

Una jornada, doncs, que ha estat l'avantsala de les festes de Sant Roc que començaran el pròxim dia 10 d'agost i ompliran el barri de música i activitats fins la nit del 16.

tracking