Diari Més

Jocs i apostes

La CUP de Tarragona rebutja la instal·lació d'una gran sala de bingo a Icomar

Els anticapitalistes denuncien que aquests tipus de projectes potencien la ludopatia, la qual pot derivar en problemes més greus per la població

La gran sala recreativa s'ubicaria a l'edifici del concessionari Suzuki, davant d'Icomar.

La CUP de Tarragona rebutja la instal·lació d'una gran sala de bingo a IcomarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal de la CUP ha manifestat que rebutja la instal·lació d’una gran sala de bingo i apostes esportives davant d’Icomar, en un comunicat de premsa aquest dijous.

El passat 31 de juliol es va publicar al BOPT la sol·licitud de llicència d’activitat per part de l’empresa Explotaciones Via Layetana, pertanyent al Grup Benilde, per tal d’instal·lar al carrer A del polígon industrial Francolí, davant del barri de Ponent, la gran sala. Just en el moment de la seva publicació, s’obre un període d’al·legacions de 20 dies el qual la CUP vol aprofitar per explorar si existeix alguna possibilitat d’aturar el que defineixen com «un projecte que atempta contra la salut pública».

El fet que el lloc triat per ubicar aquesta gran sala estigui just davant de les instal·lacions esportives d’Icomar tampoc ha agradat al grup municipal, ja que, tal com expliquen, estan freqüentades per menors.

Els anticapitalistes denuncien que aquest tipus d’instal·lacions potencien la ludopatia, la qual pot derivar en problemes més greus que tinguin un impacte negatiu dins de la població més propera a aquesta gran sala d’apostes, com és, en aquest cas, els barris de Ponent.

La CUP ha traslladat una consulta al regidor de Territori, Xavi Puig, per tal d’esbrinar si existeix algun tipus de possibilitat d’aturar aquest projecte o si per contra es troba en un estadi avançat dins del procediment que impossibilitaria evitar-ne la construcció. «Restem a l’espera d’una resposta, però entenem que aquest tipus de projectes no haurien de ser-hi a l’agenda d’un govern d’esquerres que vulgui vetllar pel benestar de la població de Tarragona», explica Eva Miguel, consellera de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona.

Si bé la competència sobre la llicència de sales d’apostes i atzar recau en la Generalitat, el projecte que apareix publicat al BOPT relata com existeix un informe municipal favorable amb data del 24 d’abril del 2018 sobre la viabilitat de la instal·lació amb els usos urbanístics de la zona. «Estaríem, per tant, un cop més davant d’una herència enverinada del govern de Ballesteros en el que els macroprojectes en benefici d’uns pocs han estat una prioritat constant», manifesta Laia Estrada, portaveu del Grup Municipal de la CUP.

Gran sala per a 500 jugadors

El Grup Benilde va demanar la llicència per ubicar la seves instal·lacions per a jocs recreatius en un immoble situat al número 190 de l’antiga N-340, on hi ha un concessionari de vehicles de la marca Suzuki. La sala de bingo estaria ubicada en la planta baixa de l’edifici, per la qual cosa l’accés seria a peu de carrer. Junt amb una zona d’aparcament, cobriria una superfície de 2.251 metres quadrats.

El projecte presentat a l’Ajuntament informava que l’aforament de la sala de bingo seria de 394 persones, aquesta més la terrassa amb zona de màquines recreatives, amb capacitat per altres 94 persones, i un espai destinat a la realització d’apostes esportives amb capacitat d’aforament per a 12 persones més, suposaria una capacitat global per a 500 jugadors. L’aparcament, segons el projecte del grup, podria albergar 49 automòbils.

MÉS INFORMACIÓ

Demanen llicència per obrir un bingo i una sala recreativa a Tarragona

tracking