Diari Més

Política municipal

El PSC presentarà una moció per treure la pancarta de l'Ajuntament de Tarragona

La portaveu socialista Sandra Ramos diu que el govern municipal «improvisa» i que hi ha «provisionalitat» per la falta d’acord amb la CUP

Sandra Ramos va qüestionar les últimes decisions adoptades pel govern municipal.

El PSC presentarà una moció per treure la pancarta de l'Ajuntament de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PSC presentarà una moció en el pròxim ple de l’Ajuntament per forçar a l’alcalde Pau Ricomà a treure la pancarta penjada a la façana del Palau Municipal i que porta escrit el lema «Llibertat presos polítics». Ramos també va qüestionar la política del nou govern i va dir que el recent canvi del cartipàs obeeix a la «improvisació» i, també, a la «provisionalitat» perquè encara està per decidir la incorporació de la CUP, en negociacions amb ERC i ECP.

La pancarta es va posar després que el darrer ple aprovés una moció en aquest sentit. Va ser l’alcalde qui ho va decidir amb el seu vot de qualitat, després d’un empat que es va produir perquè el regidor socialista Berni Álvarez es trobava fora de Tarragona. La portaveu del PSC, Sandra Ramos, va manifestar ahir en roda de premsa que «hem parlat amb Partit Popular, Ciutadans i En Comú Podem –aquesta formació forma part del govern bipartit–, i nosaltres estem valorant diferents opcions». El cert és que un vot favorable d’aquestes quatre formacions sumaria majoria en el plenari i, per tant, la moció per treure la pancarta té totes les possibilitats de tirar endavant.

Ramos va dir que «aquells que defensen que es posi la pancarta i els encaputxats que, de nit, la van despenjar, espero que mai es trobin a la plaça de la Font». La portaveu del grup municipal socialista va afegir que «l’Ajuntament ha de ser neutre» en aquesta matèria, i va recordar que «en moltes cases de la plaça de la Font hi ha cartells amb el text «Llibertat presos polítics», però són cases de particulars i l’Ajuntament és la de tots i aquest concepte no l’hauríem de perdre mai».

Ramos va afirmar que els partidaris de la pancarta «van traslladar al ple la responsabilitat de decidir que es pengés, potser perquè no estaven segurs». «Nosaltres pensem que ells creien que perdrien la moció, però es van portar una sorpresa en veure que Berni Álvarez no va poder assistir al ple».

Reforma del cartipàs i pregó

Sandra Ramos va manifestar que en les primeres setmanes d’acció política del nou govern municipal detecta «improvisació» i va dir que, altres partits, «es van esforçar perquè Ballesteros deixés de ser alcalde i el que ara han de fer és posar-se les piles».

Ramos va mostrar la seva sorpresa davant la remodelació del cartipàs municipal. En aquest context, va dir que molts dels membres del govern, «com Ricomà, Fortuny i Puig», no poden excusar-se en el «desconeixement, com sí altres regidors que són nous, perquè ells van ser-hi en l’anterior mandat».

La portaveu socialista va remarcar que «el nou equip de govern ja ha canviat dos cops de cartipàs». Ramos va indicar que, «el primer, perquè es van oblidar d’àrees tan importants com Espai Públic, Atenció Ciutadana o relacions amb les associacions de veïns i, el segon, i així ho va dir el regidor Fortuny, per donar ales als consellers més inexperts». La regidora del partit socialista va subratllar que «en la llista que va presentar el PSC havia gent molt preparada i amb una experiència contrastada».

Ramos també va qüestionar la decisió de què el pregó de les festes de Santa Tecla es faci des del balcó de l’Ajuntament i no a la sala de plens com ha estat la tradició. «No m’agrada dir que sigui un canvi populista, però sí que són mesures que agraden a la gent perquè tenen una sensació de política oberta, però penso que, a Tarragona, el protocol de festes està reglat». «Hem d’esperar a veure com funciona», va concloure.

tracking