Diari Més

Política

El número 2 de Ciutadans lliga la seva presència a l'Ajuntament de Tarragona al context polític

Francisco Javier Domínguez és diputat i regidor, fet que prohibeixen els estatuts del partit

Lorena Roldán, a l'esquerra, i Francisco Javier Domínguez, a la dreta, en una fotografia d'arxiu.

El número 2 de Ciutadans lliga la seva presència a l'Ajuntament de Tarragona al context políticOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francisco Javier Domínguez, regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona i número 2 a les llistes del passat 26 de maig, no sap encara quin serà el seu futur polític. Dos mesos després de celebrar-se els comicis i veure la impossibilitat del partit d’Albert Rivera d’entrar al govern municipal, el regidor no es decideix a renunciar a un dels dos càrrecs de representació política que té.

Escollit per a la cambra catalana en les eleccions del 21 de desembre de 2017, Domínguez és membre de fins a sis comissions parlamentàries: Peticions; Sindicatura de Comptes; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Medi Ambient i Sostenibilitat; i la comissió d’investigació sobre el Projecte Castor. Natural de Baena (Còrdova), aquest enginyer tècnic agrícola es va afiliar al partit el 2013 i, al 2015 ja va aconseguir entrar com a diputat al Parlament, al mateix temps que ho feia la seva companya de files Lorena Roldán, ara presidenta de la formació a Catalunya. Roldán va patir la mateixa circumstància que ell té ara: compaginar dos càrrecs de representació. «Cap persona podrà desenvolupar dos càrrecs públics electes en representació del partit de forma simultània. No obstant, aquesta incompatibilitat podrà ser dispensada pel Consell General», llegeixen els estatuts de Ciutadans. Roldán va marxar ràpidament de l’Ajuntament per exercir de diputada al costat d’Inés Arrimadas. Per contra, dos mesos després de ser elegit regidor, Domínguez encara no ha triat en quina institució vol treballar. En declaracions a Diari Més, el diputat i regidor afirma que des del partit no li han imposat cap termini i lliga la seva decisió al futur context polític. «Sobretot serà després de l’estiu, ja que l’activitat al Parlament i a l’Ajuntament s’han aturat», assegura. «Es poden donar mil escenaris», afegeix, un d’ells la possible convocatòria d’unes noves eleccions autonòmiques arran de la sentència del judici de l’1-O.

Tot i que en etapes anteriors ja hi havia hagut regidors a l’Ajuntament que compaginaven la seva activitat parlamentària amb la municipal –com ara els populars Alejandro Fernández i Jordi Roca– ara mateix l’única política amb dos càrrecs de representació a banda de Domínguez és Laura Castel (ERC), que és senadora. Els estatuts dels republicans, però, no ho impedeixen.

Coincidència d’horaris

Un dels problemes amb què es trobarà Domínguez si continua amb les dues cadires a partir del mes de setembre serà la coincidència en els horaris dels plens. És en aquest moment en què els polítics han de decidir si opten per quedar-se a Tarragona o marxar a Barcelona. En un nou plenari que es preveu igualat en les votacions, com ja va passar en la votació de la pancarta de Llibertat Presos Polítics, Ciutadans haurà de decidir on prefereix tenir el seu, fins ara, número 2.

tracking